avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fals angajator cere bani inainte de interviu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fals angajator cere bani inainte de interviu

Buna ziua. Am aplicat la un post pe un site foarte cunoscut cu locuri de munca. In anunt se mentiona ca CV-ul trebuie trimis la o anumita adresa de email. Dupa trimiterea CV-ului am primit un mail in care mi se solicita sa platesc o suma de 30 de lei pentru obtinerea de catre angajator a unui asa-zis "cazier european". Mail-ul era destul de lung si convingator, chiar profesionist. Dupa ce am analizat mai bine unele detalii mi-am dat seama ca este o capcana. Cum as putea sa denunt o asemenea fapta, sau ce ar trebui sa fac?
Puteti sa nu platiti acea suma de bani.

De asemenea, daca cunoasteti despre ce angajator este vorba puteti sesiza ITM-ul si/sau organele de cercetare penala daca considerati ca ar fi vorba despre o inselaciune.
Amaliaenescu a scris:

. Dupa ce am analizat mai bine unele detalii mi-am dat seama ca este o capcana. Cum as putea sa denunt o asemenea fapta, sau ce ar trebui sa fac?

In primul rand dat fiind ca jobul este publicat pe un site specializat,inseamna ca angajatorul care a folosit aceasta platforma spre a-si publica oferta are un cont inregistrat acolo,asa incat puteti atentiona administratorul ,se pot face cercetari si contul poate fi suspendat.
In al doilea rand,avand suspiciuni si mi se par intemeiate(nu se cer sume de bani inainte ca sa existe o intrevedere intre potentialul angajat si angajator)nu faceti nicio plata !
Puteti sa depuneti si plangere penala pt ca si tentativa de inselaciune se pedepseste. Depunand plangere, scapati si alti cetateni de riscul de a fi pagubiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot depune o plangere pentru inselatorie? JO678 JO678 Buna ziua! Am aplicat la o \"companie\" de recrutare forta de munca pentru un job in strainatate, mai exact in Elvetia. Dupa aplicare, prin trimiterea unui CV ... (vezi toată discuția)
Inselatorie facuta pe internet gheorghe2010111 gheorghe2010111 Buna ziua. Am fost contactat pe internet de o societate care face recrutari pentru o firma din Polonia, numita ABC Apple. Am completat datele mele, dupa ... (vezi toată discuția)
Op-uri false transmise pe mail Dany-Hre Dany-Hre Unde trebuie sa depun plangere pentru inselaciune cu op-uri false transmise pe mail.Am primit in numar de 3 op intr-o perioada de 3 saptamani.Nu am fost atent ... (vezi toată discuția)