avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Unde pot depune o plangere pentru inselatorie?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Unde pot depune o plangere pentru inselatorie?

Buna ziua!
Am aplicat la o "companie" de recrutare forta de munca pentru un job in strainatate, mai exact in Elvetia. Dupa aplicare, prin trimiterea unui CV si raspunsurile la un "mini-interviu", au fost "selectata" pt. ocuparea unui loc de munca. Ulterior am fost contactata telefonic de un "HR-Officer" ( român ) de la compania respectiva, cu care am mai discutat unele aspecte privind angajarea. Atat anuntul ofertei de pe internet, cat si d-l respectiv, mentiona ca cei care nu detin acel certificat de autorizatie de munca necesar pe teritoriul Elvetiei (...), vor trebui sa le vireze in cont suma de 80€, urmand ca ei sa faca toate demersurile in vederea obtinerii acelui permis de munca la autoritatile elvetiene.
Cu o doza mare de scepticism si mari semne de intrebare, am facut, totusi..., transferul bancar. Acum nu imi mai raspunde nimeni la telefon si nici la mesaje. :( :) ... Intrebarea mea este: Ce pot sa fac, in situatia data, ca sa imi recuperez banii si sa raspunda pentru fapta comisa?
Vreau sa mai mentionez ca am doar "numele" persoanei cu care am vorbit, nr. telefon + inregistrarea convorbirilor, o adresa de e-mail si IBAN-ul in care am virat banii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:34, 28 Noiembrie 2019
Buna ziua,
Vedeti pe site-ul ANOFM daca firma este abilitata sa ofere locuri de munca in strainatate.
Plangerea o puteti depune la Politie/Parchet, impreuna cu toate probele
Formulați o plăngere penală pt înșelăciune, recomand să fie trimisă direct la Parchet!
Daca aveti convingerea bazata pe probe certe ca ati fost inselat puteti sesiza politia de care apartineti.
Daca v-au inselat aveti probe ca ati virat banii ceea ce este foarte important.
Ar fi bine sa verificati in prealabil si daca firma exista si este autorizata deoarece daca firma nu exista este clar inselaciune.
Poate exista si ipoteza ca sa zica ca lucreaza pentru firma si sa va fi inselat dar acest lucru il puteti realiza analizand numele firmei unde ati transmis banii.
Discutiile pot fi mult mai lungi dar pot ajunge la 50 de pagini de ipoteze pe inselaciuni conform la ceea ce cunosc eu in aceasta materie atat de vasta...
Ultima modificare: Joi, 28 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema salariu virat gresit care nu "poate" fi recuperat ares_geo ares_geo buna ziua, voi incerca sa descriu cat mai detaliat si amanuntit problema mea. anul trecut mi-am schimbat locul de munca si am facut lichidarea de la ... (vezi toată discuția)
(recuperare) - inselaciune in intermediere loc de munca? dorex09 dorex09 in 19.01.11 am contactat o firma de intermediere ptr. un loc de munca in strainatate,urmand sa plec pe data de 05.02.11.cu doua zile inainte de plecare sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.acum aproximativ doua luni, dupa o pacaleala pe un site ... geoivam geoivam Buna ziua.Acum aproximativ doua luni,dupa o pacaleala pe un site de vanzari sh,m-am pricopsit cu un telefon blocat,codat.Tot pe acel site,am gasit un individ ... (vezi toată discuția)