avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... problema salariu virat gresit care nu \\"poate\\" fi ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

problema salariu virat gresit care nu "poate" fi recuperat

buna ziua,

voi incerca sa descriu cat mai detaliat si amanuntit problema mea.

anul trecut mi-am schimbat locul de munca si am facut lichidarea de la fostul loc de munca (companie internationala) si am cerut pe mail si contul IBAN (printre celelalte informatii), cont IBAN ce l-am inaintat catre departamentul de HR al angajatorului curent care a ordonat firmei care face platile sa imi vireze salariul in acel cont IBAN.
au trecut doua luni si eu nu am incasat nimic, moment in care m-am dus la HR sa cer lamuriri, s-a verificat situatia si s-a constatat ca contul IBAN este gresit (pe ordinele de plata scrie numele meu complet si sub, contul IBAN gresit). s-au facut modificarile ce se impuneau insa nu a fost chip sa imi recuperez pe cale amiabila banii care au ajuns la o alta persoana care a refuzat orice colaborare cu banca sau sa imi returneze banii.
am facut reclamatii la banca (mi-au raspuns ca nu pot rezolva problema deoarece nu pot contacta titularul contului),opc (mi-au spus ca este vina mea ca am dat contul IBAN gresit - ceea ce este adevarat, insa nu cred ca este normal sa vireze banii atata timp cand numele si contul IBAN nu se potrivesc - sau cel putin asa am inteles eu ca ar trebui sa se procedeze) si bnr (care au spus ca nu este de competenta lor ?!?!?!?!).
inarmat cu multa rabdare am facut plangere la politia economica, care s-a finalizat la parchet cu NUP (astazi am aflat) si nu am mai multe detalii privind aceasta "ancheta".

va rog sa ma sfatuiti ce si cum pot face pentru a-mi recupera banii ce mi se cuvin (sunt doua salarii care au fost virate aiurea, iar pe ordinele de plata scrie clar ce reprezinta precum si numele meu in clar).

nu stiu cine este persoana care a primit banii insa nu cred ca este normal si corect ca eu sa raman pagubit si consider ca banca si firma la care lucrez ar trebui sa gaseasca o solutie pentru aceasta problema.

mentionez de asemenea ca s-au scurs de atunci aprox 16 luni (de cand au fost banii virati gresit) astfel incat daca era sa se rezolve ceva, se rezolva de mult.

multumesc anticipat pentru intrebari, sfaturi, sugestii.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 11:25, 3 Septembrie 2012
in acest caz, cred ca solutia cea mai buna ar fi sa incepeti o actiune civila (de recuperare a sumelor cuvenite) indreptata persoanei care a primit suma
Daca plangerea penala pt insusirea bunului gasit nu a dat roade, singura solutie este, asa cum vi s-a recomandat deja, o actiune in pretentii intemeiata pe imbogatirea fara justa cauza.

Suces!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor- incurcatura conturi nikolle2014 nikolle2014 Buna ziua. Sunt studenta si din semestrul 2 beneficienz de bursa. Am fost chemata la contabilitatea facultatii sa dau un IBAN sa mi se vireze bursa. Din ... (vezi toată discuția)
Plata eronata facuta intr-un cont pe care exista poprire asiguratorie de catre anaf adriana istrate adriana istrate Buna ziua, Din greseala am facut o plata oline la o firma, confundand-o cu alta firma (denumiriele firmelor semanu). Problema este ca firma unde am virat ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene, centralizare extrase de cont rendec rendec am si eu o intrebare, intr-un proiect european, in invatamant in care exista un beneficiar si mai multi parteneri, responsabilitatea centralizarii extraselor ... (vezi toată discuția)