Acum cativa ani am avut o rambursare de tva.Banii au fost virati de ANAF prin Trezorerie pe numele firmei noastre dar intr-un alt cont al altei firme .
Greseala , spune ANAF-ul ca a fost a noastra,deoarece eu (contabila) am completat gresit contul . !!!!
Pe scurt, ANAF-ul nu vrea sa-mi elibereze copia dupa cererea de rambursare completata de mine pe motiv ca au pierdut-o, iar banca unde s-au virat banii nu doreste sa-mi divulge numele firmei unde au intrat banii, ca este confidential spun ei.
Am facut sesizare scrisa si la ANAF si la Banca, dar ei refuza sa dea un raspuns.
Ce este de facut/
1. Iban gresit
2. Pierdut cererea de rambursare (ati facut o cerere speciala sau ati completat doar DA in decont si poate acolo e greseala - decontul inca il aveti)
3. Ati asteptat cativa ani
Daca nu faceti rost macar de IBAN nu aveti altceva de facut decat sa le puneti capac banutilor respectivi. Mergeti la inspectorul fiscal care va administreaza fisa de platitor si incercati sa aflati de acolo.
In alta ordine de idei cei de la ANAF spun ca ati completat gresit IBAN-ul dar dvs de unde stiti ca nu au completat ei gresit?
Si eu am gresit un cont in care am virat o suma unei firme si a ajuns la a treia. Am anuntat banca mea, aceasta a anuntat banca unde au ajuns banii si cu acordul respectivei firme si retinerea comisioanelor s-a facut returnarea. Daca nu au trecut 3 ani si firma mai exista puteti deschide proces pentru obtinerea de foloase necuvenite. Respectiva firma a primit o pleasca. Cautati pe net poate are contul la liber. Discutati cu un avocat.
Poveste neplauzibila, cusuta cu ata alba: cum naiba sa treci contul gresit pe o cerere de rambursare dar el sa corespunda, culmea, cu contul altei firme iar banii sa ajunga acolo, fara sa se sesizeze nimeni? Cum sa pierzi cererea de rambursare cand stii ca ai de luat niste bani de la stat? Cum sa dormi pe tine 3 ani de zile si sa te trezesti, dupa?