avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitul pe casa
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitul pe casa

Bunica mea a murit acum 2 ani si garsoniera in care locuia i-a ramas mamei mele. La impozitul pe garsoniera bunica avea o reducere de urmasa de veteran.In anul 2001 s-a facut actul de vanzare cumparare intre bunica si mama. La Financiar cand a fost mama sa plateasca impozitul i s-a spus ca are restante din anul 2001 deoarece nu aplatit integral impozitul. Dar mama a platit impozitul dar cu acea reducere. Este normal ca acum sa plateasca penalizarile pe acesti ani? Doar in actul de vanzare cumparare era mentionat ca dupa moartea bunicii ii revine casa mamei mele.Nu este normal ca reducerea sa se aplice pana la data mortii bunicii mele?
Cel mai recent răspuns: ilie.gheorghe66 , utilizator 23:27, 26 Septembrie 2009
Reducerea s-a aplicat doar pe perioada in care proprietar al locuintei a fost bunica Dvs., deoarece dumneaei indeplinea conditiile de acordare a reducerii la plata impozitului.
Conform codului fiscal, in termen de 30 de zile de la data perfectării contractului de vânzare cumpărare, un exemplar trebuia depus la ,, financiar ,, . Incepand cu data de 1 a lunii următoare încheierii contractului, garsoniera nu s-a mai aflat în proprietatea bunicii, ci a mamei dvs. Începând cu aceeaşi dată mama dvs., care nu se mai încadra în categoria persoanelor scutite de la plata impozitului, trebuia să-l plătească integral. Din această cauză se regăseşte ca restantă din 2001şi probabil la suma restanta s-au adăugat şi multe penalităţi pentru neplata la termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren instrainat de unul din mostenitori fara acordul celuilalt mostenitor sorinmst sorinmst Bunica mea a decedat anul trecut si dupa ea au ramas mostenitori mama mea si sora mamei mele; In ultimii ei ani de viata bunica a locuit impreuna cu sora mamei ... (vezi toată discuția)
Se va imparti casa noastra cand vom face succesiunea? Angelynna82 Angelynna82 Buna seara, Mama mea a construit o casa in anul 1988, pana in 2001 nu a avut niciun act care sa edifice pe ea ca proprietar. In 2001 i-a fost eliberat ... (vezi toată discuția)
Executare silita (persoana decedata) Ioana005 Ioana005 Buna ziua! As vrea sa ma ajutati cu un raspuns. Bunica mea are trecuta in buletin adresa mamei mele. Acum cateva zile am primit o notificare. Bunica mea e ... (vezi toată discuția)