avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime munca din Anglia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime munca din Anglia

Buna seara, am lucrat 6 ani ca medic in Anglia ( dupa 4 ani de vechime in Romania). Momentan lucrez in Romania, insa sunt incadrata la prima gradatie , adica vechime sub 5 ani, vechimea in munca din Anglia nefiind recunoscuta. Anglia fiind un stat UE nu ar trebui sa se recunoasca aceasta vechime si sa fiu incadrata la urmatoarea gradatie? Multumesc anticipat pentru raspunsuri si sfaturi!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:19, 16 August 2016
Legea nici nu face distinctie in ceea ce priveste acea sintagma, din care se poate intelege ca domeniile de activitate pot fi si din desfasurarea de activitati in strainatate. Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus.
Ramane de vazut daca si angajatorul agreeaza aceasta interpretare. In cazul dat,pentru ca este vorba de domeniul medical ,opinia mea este ca utilizatorul sa se adreseze in scris pt lamuriri Ministerului Sanatatii - Directia juridica
Sunt tare curios ce raspuns primeste si chiar l-as ruga sa posteze pe Forum raspunsul dat de acest minister.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadru legal salarizare în ro, pentru 5 ani munciti în uk. Olcootza Olcootza Bună ziua! Dacă am lucrat legal 5 ani în UK (2015-2020) și am adeverințe care să ateste acest lucru, se calculează aceşti ani la treapta de salarizare ... (vezi toată discuția)
Anii lucrați în ue pot fi recunoscuți și luați în considerare ca spor de vechime la o firmă din românia? Just-drept Just-drept Un roman daca a lucrat in afara, in zona U.E. timp de 6 ani, apoi s-a intors in Romania si si-a gasit un job la o firma, cum poate sa faca in asa fel ca ... (vezi toată discuția)
Norma de 4 ore romania/norma 4 ore italia ? volvera volvera Cum este luata in considerare la vechime perioada in care am lucrat cu norma de 4 ore, atat in Romania cat si in Italia ? Mentionez ca urmez sa ma angajez ... (vezi toată discuția)