Buna ziua,
La cimitir am vrut sa platesc taxa anula pentru un mormant.
Dar mi s-a cerut si un alt act de succesiune a copiilor celorlalti doi decedati.
Cum sa fac eu asta, nici nu stiu daca mai traiesc, sau daca au urmasi?
Doamna de la ghiseu mi-a zis ca s-a modificat legea.
Avem un mormant, pe 3 nume : Vasile, Alexandru si Gheorghita – toti decedati.
Gheorghita are o sotie si 2 copiii : Nelii, Petrica si Gabriela – in viata
Vasile are o fiica – probabil in viata, un stiu ar trebui sa aiba peste 90de ani, asa ar sti mama mea, undeva in Bucuresti sau Germania
Alexandru are o sotie – decedata si 2 copii : Ionel si Sofica – in viata, undeva prin tara.
Am dezbatut succesiunea pentru partea lui Gheorghita, si pe certificatul de mostenitor, prin notar, apare :
- 1/6 Gheorghita
- 1/6 Nelii
- 2/6 Vasile
- 2/6 Alexandru
S-a facut si act de succesiune, unde eu si fratele meu avem :
- 1/12 Petrica
- 1/12 Gabriela
- plus restul impartirii cu Nelli, Vasile si Alexandru –nu mai stiu exact partile.
Daca noi trei aparem pe acte, nu inteleg de ce nu accepta plata si nu introduce in sistem informatia ?
Legal, avem act de succesiune, pe numele meu, al fratelui, al mamei si pe al celorlalti 2 defuncti.
Trebuie facut si pentru ceilalti copiii, ai celor doi defuncti?
Dar legal cum sa-i caut? Ca nu stiu.
Si daca nu facem acesta succesiune, ce se intampla cu mormantul unde este tata inmormantat?
Am fost la notar in 2013, avem act de succesiune, avem act de mostenitor, numai ca sunt impartite astfel:
- partea lui tata, fiind unul din decedati aflat pe actul vechi de succesiune (impartita pe sotie si doi copiii)
- partea lui Vasile - neimpartita pe copiii / nepoti, etc
- partea lui Alexandru - neimpartita pe copiii .
La notar am avut si un act de la notarii publici, ce dovedea ca Vasile a lasat fiicei o casa, odata demult, dupa razboi.
Avem toate actele de deces in original, dar de la notar atat mi s-a zis ca se poate face la momentul inceperii succesiunii.
Succesiune mormant
gabry3lla
[b]Buna ziua,
Am un act de concesiune din anul 1973, pe trei nume, in ordinea urmatoare: Alexandru - Gheorghita - Vasile.
**Vasile (unchiul lui Gheorghita) e ... (vezi toată discuția)
Succesiune
anissia
Am avut un var care a decedat in luna noiembrie anul trecut, casatorit dar fara copii. Acum vreo 2 ani se pare ca i-ar fi facut sotiei un act prin care ... (vezi toată discuția)