avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Buna ziua.Doresc sa fac un conctract de intretinere intre mine si tatal meu si vreau sa stiu ceva sigur! El mai are o fata din alta casatorie si este divortat din 87.Aceasta fata nu tine deloc legatura cu el, nici macar un telefon dar cu siguranta v-a dori partea ei din apartamentul detinut de tata. In ce conditii poate ataca si castiga actul? Suma platita la notar pentru acest act,este destul de mare si nu as dori sa se duca pe apa sambetei daca el se poate anula foarte usor! Eu doresc sa il intretin pe tata, locuiesc cu el si am de gand sa locuiesc pana la moartea lui, deci as indeplini toate conditiile! Nu mi se pare normal sa ceara vreun drept, daca ea nu tine si nici nu vrea sa tina legatura cu el sau sa il ajute cu ceva! Este batran si bolnav.Multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: cotoilauraligia , utilizator 19:51, 18 August 2016
Aveti dreptate. De cele mai multe ori dupa deces toti mostenitorii vin imediat sa isi ia partea lor de mostenire. De aceea va indic sa faceti o vanzare-cumparare si sa dormiti linistita.
Pentru contract de vanzare-cumparare trebuie sa depun valoarea apartamentului intr-un cont al lui si nu dispun de acesti banuti!
atunci incheiati contract de intretinere. Prestati efectiv intretinerea. Stangeti dovezi in acest sens, chitante facturi, bonuri si sa aveti si martori.
Multumesc!
Părerea mea este că ar trebui să vă consultați cu un avocat care să vă explice care sunt obligațiile, pe care vi le asumați și să vă sfătuiască cum este mai bn pentru dumneavoastră. Eu de mai bine de un an mă judec cu bunica mea care la insistențele matusii mele (care ar vrea acum casa, după ce zeci de ani nu a știut nimic de bunica).Am fost inspirată și am păstrat chitanțe, am avut martori ,etc., dar procesul încă nu s-au încheiat;am câștigat la fond, acum suntem în apel; în plus a deschis și proces pentru evacuare.Sincer va sfătuiesc: consultați un avocat.Mai bine acum decât mai târziu. Succes!

Alte discuții în legătură

Mă poate atacă copii bătrânei dacă ea îmi face act de vinzare cumpărare? Oltean ileana Oltean ileana Buna Dimineața as avea o întrebare dacă a actul de vinzare cumpărare se ataca as vrea sa îngrijesc o bătrână și mai are o fată? (vezi toată discuția)
Obligatii si drepturi cu privire la mostenire raluk25 raluk25 Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: mama mea a decedat in urma cu cateva luni. Ne-a ramas drept mostenire mie (22 ani ), fratelui meu (18 ani) si ... (vezi toată discuția)
Problema in materie succesorala Mihaela Enache Mihaela Enache Sunt studenta la drept, dar inca nu am facut materia succesiunilor si nu ma pot pronunta asupra unei probleme cu care se va confrunta familia mea. Pe scurt : ... (vezi toată discuția)