avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pot face daca apartamentul nou cumparat si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pot face daca apartamentul nou cumparat si construit nu corespunde cu releveul din contract?

In faza de constructie a fost cumparat un apartament. Am primit releveul cu dimensiunile exacte. Dupa aceea, dupa achitarea tuturor banilor, notarilor, etc, cand sa fie preluat apartamentul, surpriza. Balconul nu corespunde cu releveul si respectiv cu planul pe baza caruia s-a facut vanzarea. Toate materialele de la vanzare (plan, descriere, releveu, etc) au specificat o dimensiune.
Ultimele lucruri montate in constructia blocului au fost separatoarele de balcoane dintre apartamente.
Aceste separatoare s-au montat diferit fata toate planurile (releveu apartament, plan etaj bloc) ce detinem noi.
Raspunsul vanzatorului este ca a fost o greseala de proiectare, si ca pentru balcon nu ne-a luat nici un ban, asa ca nu se poate discuta de nicio despagubire.
Am sunat la protectia consumatorilor. Ei m-au trimis la directia in constructii. Ei m-au trimis la primarie.
Daca ati mai patit asa ceva, ce proceduri sunt recomandate in aceste situatii?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:24, 17 August 2016
Solicitati oficial la serviciul urbanism din primaria locala sa va comunice daca in procesul verbal de receptie finala constructie este precizata diferenta despre care discutati
Daca in PV receptie finala nu exista precizat ca exista diferente fata de proiectul tehnic,atunci toate diligentele le desfasurati catre vanzator care este raspunzator pentru ceea ce a vandut-daca nu corespunde cu documentele aferente tranzactionarii bunului imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii legali de inchidere a unui balcon dintr-un imobil construit in 2014, pentru care dezvoltatorul are un proiect de fatada? CharminnS CharminnS Buna ziua, Am achizitionat in 2016 un apartament in zona de Sud a Bucurestiului, intr-un codomeniu cu 6 tronsoane, toate apartamentele avand balcoane ... (vezi toată discuția)
Suprafata utila mixu mixu Recent am contractat un apartament intr-un bloc aflat in constructie.In contractul de promisiune de vinzare-cumparare scrie:''apartamentul va avea 2 camere si ... (vezi toată discuția)
Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)