avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Care sunt pasii legali de inchidere a unui balcon ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Care sunt pasii legali de inchidere a unui balcon dintr-un imobil construit in 2014, pentru care dezvoltatorul are un proiect de fatada?

Buna ziua,
Am achizitionat in 2016 un apartament in zona de Sud a Bucurestiului, intr-un codomeniu cu 6 tronsoane, toate apartamentele avand balcoane deschise conform proiectului de constructie. La vizionare, domnul care a facut prezentarea m-a mintit ca exista un proiect de inchidere a balcoanelor si ca pana facem actele vor incepe inchiderile. La mai mult de un an de la achizitionare, nu am reusit sa inchid acest balcon pentru ca evident nu a existat niciodata un plan in acest sens si chiar si cu presiuni mi-au ras in nas. In plus, cand le-am solicitat datele proiectului ca sa discut cu un arhitect pentru un proiect, m-au trimis dupa cai verzi pe pereti, la o firma care desi se pare ca a fost "proiectant", "nu a auzit niciodata de acest imobil".
Cum pot sa fac sa imi inchid balconul in mod legal, mentionand ca balustrada care a fost montata la constructia blocului este ruginita si probabil la un moment dat risca sa cada?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:43, 21 Aprilie 2018
Contactati arhitect care analizand planul general zonal poate sa clarifice daca este permis schimbarea aspectului exterior al imobilului de locuit
Daca se poate schomba aspectul exterior ,parcurgeti procedura d erealziare proiect tehnic,obtineti autorizatie de constructie si certificat de urbanism
Balustrata balconului nu constituie temei pentru inchis balconul poate fi inlocuita cu material inoxidabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie de sticla pe terasa oanastanciu85 oanastanciu85 Buna ziua,am o întrebare.vrem sa achiziționăm un apartament de 60 mp cu o terasa de 60 mp.dorim sa închidem o parte a terasei cu pereți și acoperiș de ... (vezi toată discuția)
Contravenție inchidere balcon. Delicostea Delicostea Bună seara. Am închis un balcon S 1,10 m2 situat la et.8/8, balcon iesit in exteriorul pereților apartamentului, balcon fără acoperis si ÎNĂLȚIMEA ... (vezi toată discuția)
Închidere balcon Adrian Ciorogar Adrian Ciorogar Din ce considerente arhitectul șef din cadrul Primăriei refuza aprobarea închiderii balconului situat la parter, in spatele blocului, în condițiile în ... (vezi toată discuția)