Buna ziua,
Am achizitionat in 2016 un apartament in zona de Sud a Bucurestiului, intr-un codomeniu cu 6 tronsoane, toate apartamentele avand balcoane deschise conform proiectului de constructie. La vizionare, domnul care a facut prezentarea m-a mintit ca exista un proiect de inchidere a balcoanelor si ca pana facem actele vor incepe inchiderile. La mai mult de un an de la achizitionare, nu am reusit sa inchid acest balcon pentru ca evident nu a existat niciodata un plan in acest sens si chiar si cu presiuni mi-au ras in nas. In plus, cand le-am solicitat datele proiectului ca sa discut cu un arhitect pentru un proiect, m-au trimis dupa cai verzi pe pereti, la o firma care desi se pare ca a fost "proiectant", "nu a auzit niciodata de acest imobil".
Cum pot sa fac sa imi inchid balconul in mod legal, mentionand ca balustrada care a fost montata la constructia blocului este ruginita si probabil la un moment dat risca sa cada?
Multumesc frumos!
Contactati arhitect care analizand planul general zonal poate sa clarifice daca este permis schimbarea aspectului exterior al imobilului de locuit
Daca se poate schomba aspectul exterior ,parcurgeti procedura d erealziare proiect tehnic,obtineti autorizatie de constructie si certificat de urbanism
Balustrata balconului nu constituie temei pentru inchis balconul poate fi inlocuita cu material inoxidabil