avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta legala dintre constructia vecinului-sala ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta legala dintre constructia vecinului-sala gimnastica si piscina- si gard

Buna seara. Vecinul meu a construit la o distanta de 24 de cm fata de gard o chestie lunga de aprox. 10 m si inalta de aprox. 3.5 m si la o distanta de 5 cm piscina. Am fost in primarie si am cerut informatii in scris in legatura cu autorizatiile pe care vecinii le detin si pentru ce suprafata....astept raspunsul pana pe 26 august. La ce distanta au voie sa construiasca???? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:55, 17 August 2016
Distanţa minimă în construcţii
Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.
Si aia 60 de cm in conformitatea legii mi se par putini...ca mi vine chiar in sufletul meu...casa am cumparat o de vreo 2 luni...la inceput nu exista cosmelia vecinilor, ca altfel n as fi cumparat o...m am ferit de duplex si acum pare exact un duplex... multumesc pentru raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2016
ContSters402493, utilizator
60 de cm daca nu exista ferestre spre dvs., daca exista ferestre distanta este de 2 metri, astfel - Este obligatorie păstrarea unei distanţe de cel puţin 2 metri între fondul, îngrădit sau neîngrădit, aparţinând proprietarului vecin şi fereastra pentru vedere, balconul ori alte asemenea lucrări ce ar fi orientate către acest fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distante legale pentru constructii si plantatii be_onest_1972 be_onest_1972 Buna seara, am descoperit discutii foarte interesante pe acest forum si cu mare bucurie am aflat despre sfaturi foarte utile adresate celor ce si-au expus ... (vezi toată discuția)
spatiu minim lasat intre o casa mea pe hotar si o alta casa care se construieste 1mitubisi2 1mitubisi2 Buna ziua, Va rog sa ma informati in legatura cu urmatoarele: Casa mea se afla construita pe hotar. Lipita de casa mea, se afla alta casa, care urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)
Servitute -geam de lumina si aeririse ?????? Analore Analore Apelez la cunostintele dv. intr-o problema care imi este nelara, in cazul constructiei unui imobil chiar pe limita de hotarar intre 2 proprietatii, acestui ... (vezi toată discuția)