Vă rog să mă ajutați cu un răspuns in privința conditiilor in care se realizează intabularea. Situația este următoarea: inainte de deces, bunicul meu a scris un testament (nelegalizat prin notariat), prin care iși cedează moștenirea care i se cuvenea după decesul sotiei, unei nepoate. Cei 5 moștenitori legali nu sunt de acord ca nepoata să intabuleze casa lor părintească. Menționez că solicitarea de intabulare este inițiata de fiica unuia dintre moștenitori (decedat in urmă cu 4 ani), iar aceasta locuieste in casa pe care doreste s-o intabuleze. Partajul succesoral dupa decesul bunicilor mei nu este realizat până in prezent.
Intrebările mele sunt:
1. Este posibilă realizarea intabularii dacă ceilalti mostenitori nu-si cedeaza partea din moștenire?
2. Este valid un testament nelegalizat la notar pentru un demers de intabulare?
3. Cum se poate impiedica intabularea până la realizarea partajului succesoral ?
Initial trebuie dezbatuta succesiunea
Partajul proprietatii mostenite se poate face ambiabil, prin buna intelegere a mostenitorilor=
partaj voluntar, sau pe cale judiciara prin instanta de judecata, atunci cand mostenitorii nu se inteleg asupra partii din mostenire care sa-i revina fiecaruia.
Cum precizati ca nu exista interes pentru solutionare amiabila,mai ales ca precizati si existenta testamentului neautentificat si contestat,mai mult ca sigur ca se va ajunge in instanta,perioada in care bunurile in evidenta defunctului nu pot fi instrainate
Intabularea bunului imobil poate fi solicita numai de catre persoana care dovedste cu documente ca detine calitatea de proprietar asupra acelui bun imobil care se doreste de intabulat
Cum nu a fost dezbatuta succesiunea,nu exista certificat de mostenitor,pe cale de consecinta nu poate fi solicitata intabularea bunului imobil
Testament
cukrasz_kata
Buna seara, bunica mea mi a lasat casa prin testament. E nevoie de succesiune pt transcrierea imobilului pe numele meu? Sau cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiune
adys69
Buna seara. ajutati-ma si pe mine cu o problema va rog . prefer sa nu dau nume. O sa specific prin anumite litere.
Am fost solicitat sa ma prezint la un notar ... (vezi toată discuția)
Succesiune
Marcel2017
1. Maine suntem programati la notar pentru succesiune dupa mama mea decedata in luna aprilie iar suma ce trebuie platita la notar este de 2600 lei. Ce ... (vezi toată discuția)