avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurare privata de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurare privata de sanatate

Buna ziua
O persoana care a intrat in concediu de sarcina si lehuzie si ulterior in concediu crestere copil mai poate beneficia de asigurarea privata de sanatate acordata si suportata de catre angajator? Din cate stiam eu, odata cu suspendarea contractului se suspenda si drepturile ce decurg din el....
In acest caz se aplica?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cislariu_Gica , utilizator 11:32, 30 Septembrie 2016
1. Nu cunosc prevederile legale in acest sens dar cred ca veti beneficia de asigurarea privata in continuare.

2. O sa va raspunda si un/o coleg/a care se pricepe.

Este un beneficiu din pachetul salarial acordat de catre angajatorul dvs. acestea fiind considerat un avantaj de natura salariala.
Cum in perioadele mentionate nu veti beneficia de salariu,nu veti putea beneficia nici de plata primei de asigurare din partea angajatorului dvs.
De mentionat ca acest avantaj asimilat unui venit salarial,este deductibil fiscal in limita a 250 de euro pe an,doar pt angajator,in cf cu prevederile din Codul Fiscal
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare componenta pachet salarial adrianaispas adrianaispas In pachetul salarial prevazut in contractul individual de munca am inclusa plata de catre angajator a unei contributii lunare la pilonul III de pensii ( in ... (vezi toată discuția)
Asigurare viata administrator care are calitatea de fidejusor radumuresan radumuresan Buna ziua, S-a incheiat un contract de leasing in care administratorul are si calitatea de fidejusor. In contract este prevazuta si o asigurare de viata in ... (vezi toată discuția)
Deducere asigurare roxyalexandru roxyalexandru Aveti idee care este suma(anuala sau lunara) pe care o poate deduce un angajator daca incheie cate un contract de asigurare de viata pentru fiecare dintre ... (vezi toată discuția)