avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polite RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polite RCA

Buna ziua,
Am si eu o speta in legatura cu o polita RCA. Pentru aceeasi masina am doua polite valabile. Diferenta dintre ele este de o zi. Prima polita am facut-o printr-un intermediar si pana pe data de 15.08.2016 nu am primit nici un raspuns ca aceasta polita ar fi emisa si neavand nici o dovada sa putem circula cu masina m-am dus la un alt broker si am incheiat o alta polita pt aceeasi masina. Cand am incheiat-o pe cea de-a doua d-na ne-a spus ca aparem in sistem cu polita valabila si totusi ne-a sugerat sa o anulam pe prima si sa o facem la ei. pe 16.08 am primit-o pe mail pe prima si doresc sa o anulez pe a doua.
am luat legatura cu al doilea broker si mi s-a transmis ca nu se poate anula.Chiar nu exista o solutie mai ales ca a doua polita este de fapt vina lor.
Nu puteti sa aruncati vina exclusiv catre broker.
Acesta, dupa cum ati spus, v-a precizat la momentul incheierii celei de a doua polite, ca detineti deja o polita valabila.
Polita RCA poate fi anulata numai in conditii limitativ prevazute de lege: de ex. vanzare.
a_fleancu a scris:

Nu puteti sa aruncati vina exclusiv catre broker.
Acesta, dupa cum ati spus, v-a precizat la momentul incheierii celei de a doua polite, ca detineti deja o polita valabila.
Polita RCA poate fi anulata numai in conditii limitativ prevazute de lege: de ex. vanzare.


Chiar nu se poate face nimic? Nu pot anula nici una din ele? Imi puteti da va rog si mie legea ca sa o citesc si eu. Multumesc,

Norma nr. 23/2014 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule

Emitent - ASF


Art. 30.

Răspunderea asigurătorului RCA încetează la ora 24,00 a ultimei zile de valabilitate înscrise în poliţa de asigurare RCA sau anterior acestei date în momentul radierii din evidenţa circulaţiei ori la data la care asiguratul depune la asigurător documente doveditoare privind transmiterea dreptului de proprietate pentru vehiculul asigurat.

Art. 31.

(1) Pentru vehiculele care se radiază din circulaţie sau pentru care asiguratul transmite dreptul de proprietate în perioada de asigurare, prima de asigurare aferentă perioadei cuprinse între data începerii şi data încetării răspunderii asigurătorului RCA se calculează prin însumarea primelor lunare stabilite în tariful de prime al asigurătorului RCA, corespunzător numărului de luni întregi de asigurare cuprinse în perioada de valabilitate a asigurării. Orice fracţiune de lună este considerată lună întreagă.

(2) În situaţiile menţionate la alin. (1), asigurătorul este obligat să restituie asiguratului, în termen de maximum 10 zile de la cererea scrisă a acestuia, însoţită de documentele doveditoare, diferenţa dintre prima de asigurare plătită şi cea calculată conform alin. (1), numai în cazurile în care nu s-au plătit sau nu se datorează despăgubiri pentru evenimente produse în perioada de valabilitate a asigurării. În cazul în care asigurătorul RCA este obligat la plata unor despăgubiri pentru evenimente acoperite prin poliţa de asigurare, asigurătorul este îndreptăţit să recupereze de la asigurat prima de asigurare restituită acestuia, la cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca jenicaprod jenicaprod Daca vand/cumpar un autoturism, RCA-ul se poate transmite catre noul proprieter sau trebuie facuta din nou o alta polita. Cea actuala are 2 luni si este pe un ... (vezi toată discuția)
Recuperare rca Chinezul Chinezul Buna ziua, In urma cu 3 saptamani am vandut masina cu optiunea de a nu pastra numerele si, in incercarea de a recupera RCA-ul, m-am lovit de refuzul companiei ... (vezi toată discuția)
Restituire polita rca in cazul vanzarii autovehiculului andreea_p2212 andreea_p2212 Am incheiat o polita rca la un autovehicul si am vandut-o inainte de a o inmatricula. Asiguratorul nu vrea sa restituie polita pe motiv ca nu am inmatriculat-o ... (vezi toată discuția)