avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz returnare avans achitat catre clinica Cehia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz returnare avans achitat catre clinica Cehia

Buna ziua!
In primul rand s-ar putea sa fi ales gresit categoria de forum dar nu stiu unde ar fi mai potrivit sa postez aceasta intrebare.
Am nevoie de un sfat referitor la urmatoarea problema: am achitat un avans pentru o procedura medicala catre o clinica din Cehia. Cu doua luni inainte de data programata am decis sa anulez procedura respectiva si am anuntat atat medicul cat si dep. financiar. Am primit un raspuns din partea dep. financiar in care mi se cereau datele necesare in vederea efectuarii platii apoi a intervenit medicul care nu a fost de acord cu returnarea sumei in intregime, pe motiv ca s-au facut anumite pregatiri care au determinat costuri.
A mai trecut o luna, am revenit cu email, nu primesc nici un raspuns si nici nu se returneaza banii. Mentionez ca nu am primit nici un contract, detaliile legate de procedura le-am primit prin email.
Stiu ca am gresit ca nu am insistat sa primesc un contract inainte de plata avansului, am considerat ca fiind o clinica renumita nu vor fi probleme. Exista un for unde m-as putea adresa, in Cehia sau la nivel European? Atitudinea clinicii mi se pare jenanta, probabil considera ca voi renunta sa mai cer banii si totul va fi dat uitarii…
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 15:25, 17 August 2016
Trebuie sa formulati actiune ininstanta si sa cereti resituirea sumei,urmand ca, clinica respectiva sa dovedeasca cu inscrisuri care sunt pregatirile facut si costurile acestora.
competenta apartine instantelor din Cehia. acolo trebuie sa gasiti un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilierea unui contract-recuperarea avansului selkirkitten selkirkitten In primul rand sper ca nu am incadrat gresit acest subiect, cunostintele mele juridice nu sunt foarte solide, aici am considerat ca se potriveste. Am ... (vezi toată discuția)
Anulare comanda achizitie intracomunitara icoman icoman Buna ziua. Poate clientul PF sa anuleze o comanda care se aduce la comanda speciala pentru el din UE, confirmata cu plata avansului prin banca sau sa o ... (vezi toată discuția)
Inchidere abonament la o firma de telefonie mobila BhBogdan BhBogdan Buna ziua, Am o problema cu un operator de telefonie mobila [Editat - In forum nu este permisa folosirea numelor persoanelor fizice sau juridice]. Detin un ... (vezi toată discuția)