avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... rezilierea unui contract-recuperarea avansului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

rezilierea unui contract-recuperarea avansului

In primul rand sper ca nu am incadrat gresit acest subiect, cunostintele mele juridice nu sunt foarte solide, aici am considerat ca se potriveste.

Am incheiat un contract de vanzare cumparare pentru niste produse, la o prezentare (nu din magazin).
Acasa am descoperit ca valoarea acelor produse este mult mai mica decat cea pentru care s-a incheiat contractul.
Am dat un avans de 100 RON pentru care am primit factura si chitanta.
In contract se specifica "In cazul in care clientul se razgandeste in 48 ore de la semnarea prezentului act, se returneaza integral avansul si in cazul in care a fost livrata marfa aceasta se returneaza in perfecta stare".
Firma este in Oradea, eu domiciliez in Bucuresti.
V-as fi extrem de recunoscatoare daca m-ati sfatui cum trebuie sa procedez pentru a rezilia contractul si pentru a-mi primi banii inapoi (avansul). Marfa nu a fost livrata si ma incadrez in termenul de 48h.
Din ce am citit pe internet, am inteles ca trebuie sa fac o simpla notificare de reziliere. Ma expun vreunui risc, totusi? Iar pentru restituirea avansului, care este procedura de stornare a facturii(vanz: Oradea-cump:Bucuresti)?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 00:37, 25 Noiembrie 2009
incercati sa respectati termenii stipulati in contract, cu privire la desfiintarea contractului pe motiv de razgandire.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
MYRA CIMPEAN , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data livrare chitanta AngelaSimina AngelaSimina buna ziua. Am convenit cu un furnizor livrarea unei marfi. Am platit avans x%. Urmeaza sa platesc restul cand se va livra toata marfa. Pe chitanta figurau ... (vezi toată discuția)
Exceptia de neexecutare? aartist aartist Buna ziua, Am incheiat un contract vanzare-cumparare marfa cu urmatoarele clauze: - termen de livrare 20 de zile de la semnarea contractului; - termen de ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare - rezolutiune? Anaj Anaj Se poate rezilia (sau rezolutiona?) un contract de vanzare cumparare marfa intre 2 societati comerciale, prin acordul partilor sau daca nu se respecta termenul ... (vezi toată discuția)