avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANTECONTRACT DE VÂNZARE-CUMPÃRARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANTECONTRACT DE VÂNZARE-CUMPÃRARE

Salut
Ma interesa daca poate cineva sa imi raspunda la urmatorul caz.
Vreau sa fac un antecontract de vanzare cumparare. Dupa 8 zile de la acest act am sa fiu casatorit.
E vreo problema legala sau pentru banca(sa imi respinga dosarul), daca pe contractul final de vanzare cumparare o sa apara si numele sotiei(deci inca o persoana fata de ce figura in antecontract)?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Marius Spiridon , Alte profesii 19:19, 24 August 2009
Nu in sensul rau.
Antecontractul este doar un proiect de vanzare-cumparare, o promisiune, care nu va face proprietar. Deci nu este nici o problema ca in final contractul il veti incheia sotii. Atunci de fapt se materializeaza operatiunea vanzarii. Pana atunci sunteti doar legat de indeplinirea unei promisiuni de cumparare sub amenintarea pierderii acontului.
Nu veti avea nicio problema.
ce legatura are banca in acest antecontract de vinzare - cumparare?
Ar trebui totus sa apelati la cel mai apropiat notar public pentru a lua la cunostinta de toate implicatiile viitoare privitoare la bunul dobindit ( inainte de casatorie sau dupa) nu se stie niciodata ce ti rezerva viitorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari survenite intre semnarea antecontractului si cea a contractului dianaadr dianaadr Salutare! Am o intrebare. Actualul meu sot a solicitat un credit Prima casa acum o luna, cand inca nu eram casatoriti. A semnat antecontractul ca fiind ... (vezi toată discuția)
Adaugare proprietar apartament aflat sub ipoteca miha1978 miha1978 As dori sa stiu daca exista o modalitate prin care banca la care se afla apartamentul sub ipoteca sa accepte inca un proprietar, acesta devenind bineinteles si ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii cristiana11 cristiana11 am incheiat un antecontract de vanzare cu o persoana care sa obligat in fata notarului printre altele ca nu va ipoteca bunul imobil invocand 292 cod penal. ... (vezi toată discuția)