avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificari survenite intre semnarea antecontractului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificari survenite intre semnarea antecontractului si cea a contractului

Salutare! Am o intrebare. Actualul meu sot a solicitat un credit Prima casa acum o luna, cand inca nu eram casatoriti. A semnat antecontractul ca fiind necasatorit deoarece aceea era starea lui civila in acel moment. Intre timp, ne-am casatorit si urmeaza ca el sa semneze contractul de vanzare cumparare in scurt timp.

Intrebarea mea este, acum ca este casatorit, eu va trebui sa apar pe contractul de vanzare ca si coproprietar, deoarece bunul va fi dobandit in timpul casatoriei. In antecontract si in toate actele deja depuse la banca, el este necasatorit. Cand contractul de vanzare cumparare va ajunge la banca, inainte ca banii sa fie virati in contul vanzatorului, cei de la banca ii vor solicita informatii despre mine, documente, ceritificatul de casatorie si asa mai departe? Va trebui sa depunem noi acte la banca? A mai trecut cineva printr-o situatie similara? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dianaadr , utilizator 18:43, 4 August 2012
Veti figura si dvs in contractul de vanzare cumparare daca acum sunteti casatorita cu dansul. Daca nu ati incheiat o conventie matrimoniala sub regimul separatiei de bunuri sau regimul conventional, atunci bunul este comun ati ramas sub regimul comunitatii legale si veti figura in contract fie se va specifica in contract ca domnul este casatorit cu dvs si va declara ca este casatorit sub regimul comunitatii legale, fie veti aparea amandoi si veti semna dand aceasta declaratie. Se va intabula la CF proprietatea pe numele amadorura.
Antecontractul este o promisiune nu este un act translativ de proprietate .....
Am inteles aceasta procedura. Ce ma intereseaza inca este daca odata ajuns contractul de vanzare cumparare la banca, inainte de a se vira banii in contul vanzatorului, banca solicita documente suplimentare (certificat de casatorie, actele mele de identitate, etc)? La data obtinerii creditului sotul era necasatorit.
Da va cere .Pentru ca in contract veti figura si dvs!
De ce va este frica, sunteti cumva in baza de date a rau platnicilor?
Voiam doar sa stiu procedura, Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila o reipotecare ? de novo de novo Am achizitionat in dec 2011 un apartament prin credit ipotecar. La momentul respectiv nu eram casatorit. Acum m-am casatorit si as dori sa stiu daca pot sa ... (vezi toată discuția)
Prima casa popescubianca popescubianca Buna ziua, Am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Daca am achizitionat o locuinta prin prima casa in 2010, iar acum viitorul sot va ... (vezi toată discuția)
Cum poate deveni un sot coproprietar pt un bun achizitionat anterior casatoriei dar la care a participat prin plata ratelor bancare. misha_1965 misha_1965 Buna ziua, va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatorului aspect: Am achizitionat un apartament prin credit bancar. Dupa 2 ani m-am casatorit si am achitat ... (vezi toată discuția)