avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... "Prima casa" si probleme cu indiviziunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

"Prima casa" si probleme cu indiviziunea

Buna ziua,
Doresc sa cumpar o casa prin programul "Prima casa" impreuna cu prietena mea. Una din clauze este ca cel care doreste sa adere la program sa nu aiba o casa in proprietate

Tatal prietenei mele a murit acum 6 ani si nu s-a facut indiviziunea succesorala. La adresa respectiva sta mama ei.

Daca nu s-a facut indiviziunea ea figureaza ca ar avea o proprietate? Face un fals daca declara la notar ca nu are nimic in proprietate?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:10, 21 August 2009
Pai daca oficial (in acte) nu are nimic in proprietate sau macar o cota parte dintr-un imobil, teren, la data declaratiei in fata notarului, nu cred ca e vre-o problema...
Dvs va referiti la deschiderea succesiunii!
Daca nu s-a facut dezbaterea succesiunii atunci nu este nici un fel de problema...B-)
La data aparitiei legii succesiunea nu era dezbatuta, deci nu se poate vorbi ca prietena ar fi coproprietar. Deci nu sunt probleme privind accesarea creditului bancar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu fratele - in urma mortii tatalui enisirin enisirin Buna ziua, daca sepoate va deranjez cu rugamintea ca cineva care are experienta in partea succesorala sa imi lase un mesaj in privat cu datele de contact.Am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fratii Marbe Marbe Suntem 3 frati in actele unei case dupa moartea parintilor iar eu sunt titular cu resedinta la adresa respectiva,fratii au fiecare casele lor Eu nu sunt in ... (vezi toată discuția)
Programul prima casa LeeAna LeeAna Buna ziua! Sotul meu detine 3/8 dintr-un apartament in urma unei succesiuni! Va rog sa-mi spuneti daca putem intra in programul Prima casa,avand in ... (vezi toată discuția)