avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Darea in plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Darea in plata

Pe marginea atator discutii referitoare la legea darii in plata, exista multe persoane care am fi interesate de achizitionarea unor astfel de imobile, dar totul pare cufundat in mister: nimeni nu ne spune nimic concret - personal am intrebat la 7 banci despre existenta unor liste de notificari depuse pana in prezent, dar varianta tuturor este ca bancile nu detin astfel de informatii, ci numai executorii, avocatii, notarii sau firmele de recuperare.

Aici ne lovim iarasi de acelasi mister: nimeni nu a publicat nimic si nu stie nimic!
De unde obtinem aceste informatii - sa stim concret cate si ce fel de notificări au fost facute în total şi cate din ele au fost acceptate?
Stim deja ca marea majoritate a bancilor au propus solutii de refinantare sau contestat direct aceste notificari si au dat in judecata, procesele fiind in derulare, dar este vital sa stim daca asteptam pentru acele imobile sau ne reorientam spre altceva.

Toata lumea pretinde ca nu s-a primit nici macar o singura notificare la banca lor, totusi statistica arata clar ca in jur de 4.000 notificari au fost deja depuse pana la data de 20 iulie 2016.

Care sunt pasii ce trebuie urmati? Unde ar trebui sa ma interesez mai departe?

Marea mea temere este ca publicul NU va fi informat despre acele licitatii, presupunand ca se va ajunge la astfel de vanzari, dupa solutionarea proceselor pe rol si vor fi acaparate doar de executori......





Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:10, 19 August 2016
Nu vă faceți griji! Imobilele respective se vor vinde doar la prețul pieței. Băncile nu vor mai vinde la prețuri de nimic, ca în executare silită. Nu vor fi licitații ci vânzare directă. Vor cere un preț fix. Și vânzarea va fi publică, sunt interesați să vândă.
Indiferent de preturile cerute, totusi ar fi important sa avem acele liste cu ce s-a notificat pana acum!
Raspunsul la aceasta intrebare l-as dori, iar preturile le vom vedea la momentul potrivit.
Oricum, daca nu se vinde la prima strigare, la pretul cerut - al pietei, se va scadea cu 25% la a doua tentativa de vanzare.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2016
mayte_22, utilizator
Oricum, daca nu se vinde la prima strigare, la pretul cerut - al pietei, se va scadea cu 25% la a doua tentativa de vanzare.


De unde știți?
Cred că sunteți într-o mare eroare. În primul rând nu sunt informații de interes public și nu văd de ce ar fi făcute publice.
În al doilea rând, nu vor fi licitații, nu vor scădea prețurile decât dacă banca va dori să le scadă.
Nu știu ce speranțe aveți, dar nu cred că sunt întemeiate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui ii revine casa Justitiarul711 Justitiarul711 O persoana gireaza cu casa un imprumut la banca . Achita din datorie o suma considerabila dupa care cand ajunge la suma de 17.000 lei pleaca in strainatate si ... (vezi toată discuția)
Darea in plata simionelgeorgeta simionelgeorgeta In 2011 am contractat un imprumut de 35000 euro.scadent in 2022. Pana la data actuala am achitat 17000 euro + dobanda, ramanand sa achit pana la data ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobiliara laur01 laur01 Buna seara , as vreau sa ma ajutati si pe mine intr-o problema de procedura de licitatie imobiliara.Daca este scos un teren la vinzare cu un pret care este ... (vezi toată discuția)