avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... darea in plata
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

darea in plata

In 2011 am contractat un imprumut de 35000 euro.scadent in 2022. Pana la data actuala am achitat 17000 euro + dobanda, ramanand sa achit pana la data scadenta 18000euro + dobanda aferenta. In cazul darii in plata voi pierde si banii achitati si apartamentul ? Multumesc.





Cel mai recent răspuns: simionelgeorgeta , utilizator 20:00, 2 Mai 2016
Da, pierdeti si banii si apartamentul.
Apartamentul poate sa nu mai aiba aceeasi valoare ca atunci cand l-ati achizitionat iar banii platiti pana la data renuntarii si banii obtinuti de banca prin vanzare pot acoperi sau nu creditul.
Banca poate vinde prin licitatie la un pret de 20000 EU si cu banii deja platiti isi acopera din pierdere.
Bineinteles ca banca poate vinde si in castig dar parerea mea este ca renuntarea la creditele dezavantajoase va conduce la caderea pietei imobiliare si implicit la scaderea preturilor apartamentelor.
Din acest motiv bancile au facut scandal, vor vinde doar in pierdere, nu vor deveni administratori de imobile date in plata.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa renunt la apartament ipotecat ? halupacristina halupacristina Am facut un credit in franci elvetieni si ma intereseaza cum se procedeaza in situatia in care vreau sa renunt la apartament cu ipoteca pe el#-o. Creditul l-am ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri despre executare silita siva2014 siva2014 Buna ziua, In 2009, tatal meu a luat un credit in valoare de 30 000 EUR de la o banca. A girat cu apartamentul, proprietate comuna cu mama mea (erau ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere vs contract v-z - ambele cu clauza de uzufruct viager Moonspell Moonspell Buna ziua, Sunt in impas, va rog o parere avizata. Sunt plecat din tara datorita faptului ca nu mai primeam salariu in conditiile in care aveam rate la ... (vezi toată discuția)