avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... onorariu de succes
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

onorariu de succes

va rog sa ma ajutati cu o problema.
Mi se cere sa platesc onorariu de succes, cu toate ca nu am ajuns in instanta. Ce trebuie sa fac sa nu platesc acest onorariu de suces.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 16:30, 21 August 2009
Luati legatura cu alt avocat.
Nu uitati, dvs. alegeti avocatul, daca vreti ramneti, daca nu, oricand puteti pleca si alege altul.
Nu va convine pretul luati alt avocat. Si nu are de ce sa nu va faca munca buna pt ca trebuie sa faca acte, sa le semneze ca avocat sa sustina ce a semnat in instanta, deci pana la urma este vorba si de reputatie in instanta. Si voluntar, fara un ban. cum suntem noi, tot ca specialisti, nu vrem si urmarim ca raspunsurile sa fie f. bune, adica "de succes" dar atunci cand vorba aceea dati si banii. Asa ca, curaj, si alegeti un alt avocat.
Inocentia
Potrivit art. 134 alin. (6) din Statutul Profesiei de Avocat: "Avocatul are dreptul ca în completarea onorariului fixat să solicite şi să obţină şi un onorariu de succes, cu titlu complementar, în funcţie de rezultat sau de serviciul furnizat. În cauzele penale, onorariul de succes nu poate fi practicat decât în legătură cu latura civilă a cauzei. Onorariul de succes constă într-o sumă fixă sau variabilă stabilită pentru atingerea de către avocat a unui anumit rezultat. Onorariul de succes poate fi convenit împreună cu onorariul orar sau fix."

Deci onorariul de succes poate fi trecut in contractul de asistenta juridica doar prin acordul ambelor parti si doar pentru obtinerea unui anumit rezultat. Parererea mea este ca nu va poate obliga sa platiti acest onorariu, din moment ce nu ati ajuns in instanta.
Dar probabil consultantii avocati de pe acest forum va pot lamuri mai bine cu aceasta problema.
Onorariul de succes se plateste in cazul in care avocatul dumneavoastra reuseste sa va rezolve in mod favorabil problema, indiferenta daca se ajunge sau nu in instanta.
Daca avocatul si-a facut treaba si sunteti multumita de rezultat, normal ar fi sa ii platiti onorariul de succes negociat/stabilit.
sincer, daca v-a rezolvat problema si nu ati ajuns in instanta cred ca mai degraba i-as da onorariul de succes. :) pe de alta parte intr-adevar se stabileste prin acordul partilor. trebuie sa vedeti conditiile contractului de asistenta pe care l-ati incheiat.
Eu mi-am mai expus odata parerea pe un topick asemanator 100% si cred ca din opiniile colegilor se desprindeurmatoarea idee:
odata ce v-ati inteles si serviciul a fost executat paltiti.
Dar am senzatia ca vi se pare ca doar daca este o dispozitie legala imperativa va poate face sa va respectati obligatiile.
Scuze daca am jugnit, dar asta ma face sa gandesc repatarea acestei probleme cu insistenta in acest forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta de oepa MARIUS DRAGU MARIUS DRAGU Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei sectorului 5, la data de 11 ianuarie 2010, în dosarul nr. xxx/300/2010, creditoarea Cabinet de Avocat X. a ... (vezi toată discuția)
Caut avocat marinica71 marinica71 sunt parte intrun dosar de stabilire a succesiunii ajuns la (dupa recurs facut de mine la judecatorie si tribunal)curtea de apel si caut un avocat din iasi ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes (onorarii de succese ?!?) ContSters286016 ContSters286016 Salut! Am si eu o problema. Acum 6-7 luni am inceput un proces pentru primirea unei sume de bani (aproximativ 30000 lei) in baza raspunderii civile ... (vezi toată discuția)