avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea urmatoare:
- pot sa cumpar un teren, care este proprietatea statului, pe care este construita o casa batraneasca?
Cel mai recent răspuns: florimanolache77 , utilizator 14:40, 18 August 2016
Sa cumparati terenul si sa nu cumparati casa?
sau
Sa cumparati casa de la o persoana si terenul de la stat?

Teoretic este posibil sa cumparati de la stat, insa de cele mai multe ori bunurile statului sunt inalienabile. Trebuie vazut in concret regimul juridic al acelui teren, deci nu se poate raspunde cert, pe baza informatiilor insuficiente pe care le-ati oferit.
Doresc sa cumpar si terenul si casa, dar se pare ca nici ce sa intreb nu ma pricep, de accea va rog frumos sa ma ajutati. Cel ce locuiestre acolo mi-a spus ca terenul pe care este construita locuinta este al statului si nu stiu ce acte trebuie sa-i cer si care ar fi pasii de urmat sa intru in posesia lor.
Si cum se poate vedea regimul juridic al acelui teren? Ptroprietarul spune ca atata tim p cat pe teren exista o constructie , statul nu poate face nimic
Regimul juridic il puteti afla de la proprietar si de de la OCPI.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren concesionat radooqu radooqu Detin un teren concesionat (apartinand primariei) inca din anul 2000. In ce masura pot cumpara acest teren? Imi permite legea sa fac acest lucru si daca da sub ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cumpar o casa si nu are actele in regula Dumitruvalentin12345 Dumitruvalentin12345 Buna ziua, vreau sa cumpar un imobil -o curte de 283 mp-contine o casa P+1 si o casa batraneasca compusa din 4 camere, imobilul a fost cumparat de actualul ... (vezi toată discuția)
Mai pot construi casa conform certificatului de urbanism? Mihai2008 Mihai2008 Am cumparat un teren intravilan construibil cu certificat de urbanism in care se specifica destinatia pentru locuinte. Dupa un an si ceva am vazut ca primaria ... (vezi toată discuția)