avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa concubinaj

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire in legatura cu partajul dupa ce sa trait in concubinaj timp de mai mult timp. In urma despartirii partenerul ce drepturi are?
Concret fostul meu iubit a venit in locuinta mea(proprietate personala) cu 8000 de ron (bani luati de la mama lui) din care s-au achizitionat anumite bunuri electrocasnice. Acum mama acestuia imi cere acei bani ! iam propus sa ii dau acele bunuri care fac contravaloarea acelor bani insa ea sustine sus si tare ca vrea banii!
Ce solutie imi puteti oferi?
Cel mai recent răspuns: Eugenia Constantin , Avocat 18:30, 12 Octombrie 2009
Acum depinde de cat timp s-a intamplat asta.
Nu are decat o creanta. Si daca s-au scurs trei ani ... s-a terminat discutia ... prin prescriptie.
Pe de alta parte .... Electrocasnicle astea banuiesc ca le-ati folosit impreuna. De ce ar trebui sa primeasca tot 8000 lei inapoi ?
In fine .... in locul dvs. as sta linistit.
Daca s-au scrurs minim 3 ani decand s-au cuparat acele bunuri si se afla in posesia d-voastra nimeni nu va mai poate face nimic.
acum 5 luni sa produs ruptura, iar aceste bunuri sunt luate acum 7 luni unele dintre ele sunt inca sigilate.
Dumineca aceasta susmentionatii imi vor face o vizita pt a putea stabili ce vor de fapt si daca accepta ca acei bani sa fie inlocuiti de bunuri. Daca nu accepta pot sa le sugerez instanta? As avea castig de cauza?
In cazul in care, fostul partener are acte doveditoare pe respectivele electrocasnice, el ar putea sa le recupereze in instanta, a.. de fapt acum vad, dvs vreti sa i le dati insa el vrea banii. E forte greu sa poata primi banii investiti, poate chiar imposibil. Nu cred ca a fost constrans sau manipulat sa faca acele investitii, iar daca ar fi fost, e foarte greu de demonstrat in fata instantei! Eu personal, cred ca ar fi bine sa ajungeti la o intelegere, eventual sa-i restitui bunurile, si ce mai crezi tu ca i se cuvine!
Concret fostul meu iubit a venit in locuinta mea(proprietate personala) cu 8000 de ron (bani luati de la mama lui) din care s-au achizitionat anumite bunuri electrocasnice.

Are dreptul la acesta bunuri- sunt proprii, daca au fost platite in integralitate de catre el.
Nu sunteti obligata , nicidecum , la achitarea pretului platit de catre acesta, in schimb , concubinul dumneavoastra isi poate recupera bunurile .
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Partaj apartament, eventual bunuri, in cazul concubinajului Grati Grati Buna seara, [b]Ma poate cineva ajuta intr-un caz...bizar?[/b] Am fost casatorita, am divortat de 10 ani, dupa divort eu am cumparat un apartament, cu plata ... (vezi toată discuția)
Partaj la batranete... stroian anca stroian anca Buna ziua!Vin aici pentru a afla o parere asupra situatiei in care se afla mama mea.Adica:nu se mai intelege deloc cu tatatl meu,iar acesta o ameninta ca va ... (vezi toată discuția)
Conversatiile pe mess sunt considerate probe? ContSters297737 ContSters297737 eu l-am rugat pe fostul prieten sa vina sa ma ia din italia pt ca nu aveam bani sa plec de acolo.i-am cerut pe messenger sa faca el rost si sa vina.si-a ... (vezi toată discuția)