Am pus in zona documente utile, doua adrese emise de ministerul muncii, ca raspuns pe care aceasta institutie le-a trimis celor care au solicitat precizari referitor la aplicarea concreta a dispozitiilor oug 20/2016.
Mai are si altcineva astfel de raspunsuri care ne-ar fi de folos in incercarea de a face lumina in aceasta oug? Multumiri celor care le posteaza ca sa le vedem si noi.
Credeti ca aceste precizari ar rezista ca argumente in instanta, in situatia in care institutia este data in judecata de vreun coleg nemultumit de modul de aplicare a oug 20/2016 prin folosirea precizarilor de catre compartimentele de salarizare?
va supun atentiei o adresa a ANFP si raspunsurile Ministerului Muncii la intrebarile frecvente adresate in vederea aplicarii OUG 20/2016 LA ADAUG IN DOCUMENTE UTILE
Din pacate pentru functionarii din primarie nu exista inca posibilitatea de a fi si ei platiti pentru orele suplimentare. Oare de ce se gandesc tot timpul guvernantii la ministere, sanatate si invatamant?
Genialele ordonante 20 si 43 au facut ca in institutia noastra un sofer gradul I gradatia 0 sa castige mai mult cu 240 lei decat un sofer gradul I gradatia 1 (deci cu vechime). Sau un consilier asistent gradatia 3 sa castige cu 680 lei mai mult decat un consilier asistent gradatia 4 (deci cu mai multa vechime). E strigator la cer!
Legislatia muncii e o varza totala, la fel si salarizarea. Au vrut sa inlature niste inechitati, au aparut altele si mai mari. Trebuie urgent o noua grila de salarizare pentru administratia teritoriala si locala (cum a aparut pentru aparatul propriu al ministerelor in o.g. 43) sau o noua lege a salarizarii. Asa ajungi sa depinzi de norocul sau ghinionul de a avea sau nu colegi pe un anumit grad, pe o anumita treapta (inexistanta dpdv legal, dar existenta in plata) sau cu o anumita gradatie.
Sunt de acord cu dvs. In administratia locala salariile sunt varza. Cred ca asta se urmareste ca administratia sa fie ultima la salarizare dar prima pe care se trage, mai ales in anii electorali.