Sunt intr-o situatie destul de complicata. Acum cateva zile am avut un accident pe un drum national: am intentionat sa fac stanga, moment in care am intrat in coliziune cu autoturismul care venea din sens opus. Masina mea are dauna totala de 90%, celalata este si ea destul de avariata. Eu am RCA la Carpatica si tocmai am aflat ca a dat faliment. Din cate am inteles, in cazul in care o companie de asigurari da faliment, politele sunt preluate de fondul national de garantare. Nu am nici o idee cum se procedeaza in aceasta situatie. Domnul pe care l-am lovit mi-a spus ca acest fond plateste doar 75% din dauna; ca el a dat 12,000 pe masina si daca e dauna totala la el si fondul nu ii plateste tot, ma va da in judecata ca sa-si recupereze banii. Cineva m-a sfatuit ca daca se va ajunge acolo, sa dau si eu in judecata mai departe firma de asigurari. Dar daca aceasta a dat faliment, impotriva cui pot merge in instanta? Din punct de vedere legal, eu eram in regula, nu e vina mea ca a dat faliment.
Mi s-a deschis dosar penal de vatamare corporala, insa singura persoana vatamata am fost eu - cu rani usoare, domnul este in regula. La politie mi s-a spus ca dosarul se va clasa, pentru ca eu sunt vinovatul si tot eu victima, deci nu are rost sa mearga mai departe. In aceste conditii, voi ramane cu cazier?
Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc mult. Toate cele bune!
Raspunsul la o serie de intrebari pe care le aveti se gasesc pe www.asfromania.ro. In ceea ce priveste posibilitatea de a fi actionat in instanta, da, exista. Momentan Carpatica nu este in faliment. Faptul ca vi s-a deschis dosar penal nu va aparea in cazierul dvs judiciar.
Daune accident
nicola65
buna ziua,am avut un accident cu o masina in septembrie 2016 care avea asigurarea la carpatica,am facut dosar de dauna iar de atunci astept un raspuns si banii ... (vezi toată discuția)