avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incasare bani de la persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incasare bani de la persoana fizica

Buna dimineata. Am incasat de la o persoana fizica un avans pentu care am intocmit factura de avans. Casa de marcat nu imi permite sa dau bon de avans, drept pentru care am facut chitanta. . E corect asa sau trebuie sa fac dispozitie de incasare pentru a justifica intrarea banilor in casierie?
Cel mai recent răspuns: emaio , utilizator 16:34, 5 Septembrie 2016
De la persoane fizice se incaseaza cu BF de la casa de marcat,daca aveti o problema si nu functioneaza se face referat pe aceasta perioada si se foloseste Dispozitie de incasare pentru justificarea banilor incasati.
Multumesc pentru raspuns. Dar in situatia in care casa de marcat nu este prevazuta cu aceasta optiune trebuie sa fac referat mereu si sa incasez cu dispozitie sau mai bine schimb casa de marcat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2016
george-neagu, moderator
Mergi la cel care ti-a vandut casa si introdu ca articol - Avans
Am vorbit cu cei care se ocupa de casa de marcat dar mi-au spus ca e din programul de contabilitate, pentru ca ,casa de marcat nu face decat sa scoata bonurile , iar cand am vorbit cu cei care fac service-ul pentru programul de contabilitate spun ca soft-ul casei de marcat nu permite acest lucru si de fapt trebuie inlocuite casele de marcat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere de chitante incepatorul99 incepatorul99 sc are ca obiect de activitate prestare servicii respectiv executia de instalatii de gaze naturale catre pers fizice si juridice. La fiecare incasare s-a ... (vezi toată discuția)
Garantie ambalaj edit1948 edit1948 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati in umatoarea problema : La un magazin cu amanuntul se vinde berea impreuna cu sticla. Sticla de bere este un ambalaj ... (vezi toată discuția)
Gestiune cu amanuntul adrianabresug adrianabresug am urmatorul caz .fabricam tamplarie lemn stratificat,vindem catre PJ si PF avem gestiuni distincte depozitul cu produs finit de unde vindem cu factura si ... (vezi toată discuția)