avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Va rog nmult sa-mi raspundeti daca este posibil daca donatia imobilelor facuta inaintea cererii de executare silita se poate ataca prin actiune pauliana si daca se va lua in considerare termenul de prescriptie al actiiunii de 1 an sau termenul general de 3 ani. Va rog sa-mi mai raspundeti daca pentru formularea cererii de executare silita ajunge procura generala in care este mentionat ca va putea solicita investirea cu formula executorie si ca procura va putea servi ca mandat special chiar daca acest lucru nu rezulta din textul actului si daca pentru executarea silita este necesara incuviintarea de catre instanta a executarii silite si cum pot afla daca executorul a mai incercat executarea daca in calitate de debitor nu am mai auzit de executor de mai bine de 12 luni. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 12:17, 26 August 2016
~ Conținut șters la cerere ~
În practică, doar dacă știa creditorul despre existența bunului în patrimoniul defunctului, poate interveni o astfel de acțiuni.
Din păcate, sau din fericire, nu se poate afla ce bunuri a vândut debitorul.
Doar un detectiv particular, sau un creditor diligent, care interoghează debitorul, vecinii, rudele, cu tact, poate afla.
Da, Vasilema, este posibila atacarea donatiei; poti initia orice actiune, este dreptul oricui; castigarea procesului este insa alta problema; ca urmare , nu te mai intreba daca a fost legala actiunea ci concentreaza-te pe aparare; referitor la termenul in care se poate exercita dreptul de a cere executarea silita, imi pare rau sa te dezamagesc, termenul de prescriptie este de 3 ani , nu de 6 luni cum sustii tu; acest termen de 6 luni este o perioada de timp care conduce la perimarea executarii silite incepute si necontinuate timp de 6 luni cel putin;deasemenea , creditorul initial are intaietate fata de imprumutator intrucat acesta are hotarare judecatoreasca definitiva, sau titlu executoriu, pe cand tu nu ai decat un act notarial sau sub semnatura privata inca nedeclarat oficial titlu executoriu;
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2016
IMicro Bucuresti, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Prescriptie...sunt sanse? Dahrma Dahrma S-a primit imprumut o suma de bani pentru care s-a ipotecat un apartament in favoarea celui care a imprumutat banii (contract de garantie imobiliara cu titlu ... (vezi toată discuția)
Are revocarea pauliana a unui act de v-c efecte executorii sau doar constata inopozabilitatea? catinf catinf Are revocarea pauliana a unui act de v-c efecte executorii sau doar constata inopozabilitatea? Va rog sa raportati raspunsul la urmatorul caz ... (vezi toată discuția)
Executare silita. irevecobila. se mai poate prescrie demyco79 demyco79 Daca dupa un proces mi s-a spus ceea ce relatat mai jos, mai am vreo sansa sa scap de aceasta, gen prescriere dupa o anumita perioada de timp, sau o sa ma ... (vezi toată discuția)