avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Va rog nmult sa-mi raspundeti daca este posibil daca donatia imobilelor facuta inaintea cererii de executare silita se poate ataca prin actiune pauliana si daca se va lua in considerare termenul de prescriptie al actiiunii de 1 an sau termenul general de 3 ani. Va rog sa-mi mai raspundeti daca pentru formularea cererii de executare silita ajunge procura generala in care este mentionat ca va putea solicita investirea cu formula executorie si ca procura va putea servi ca mandat special chiar daca acest lucru nu rezulta din textul actului si daca pentru executarea silita este necesara incuviintarea de catre instanta a executarii silite si cum pot afla daca executorul a mai incercat executarea daca in calitate de debitor nu am mai auzit de executor de mai bine de 12 luni. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 12:17, 26 August 2016
Daca vasilema spune ca - nu am mai auzit de executor de mai bine de 12 luni, iar termenul de punere in aplicare a deciziei hotararii judecatoresti este de 6luni, ai spune ca decizia e perimata sau nu?

Îmi scapă logica întrebării. O hotărâre nu se perimă, se prescrie. În termen de 3 ani, nu de 6 luni. Vi s-a spus deja asta.
Creditorul inițial nu are nicio întâietate dacă nu are ipotecă, creanțele se recuperează proporțional, dacă au aceeași ordine de prioritate.

Chestia aia cu împrumutul fictiv, este o apărare proastă. Donația este donație, împrumutul este împrumut.
Donație este inopozabilă deoarece este cu titlu gratuit. Se prezumă , din punctul meu de vedere este chiar evidentă, intenția de fraudare a creditorului.
~ Conținut șters la cerere ~
Puteți complica speța până unde doriți, discuțiile sunt doar discuții. Deja mi se pare că faceți trolling.

Perimarea este o sancțiune procedurală. Nu o să găsiți vrepdată în Codul Civil dispoziții privind perimarea unui drept. Se perimă o judecată sau o executare silită. Confundați, cred, borcanele.
Poate v-ați exprimat greșit și eu nu v-am înțeles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie...sunt sanse? Dahrma Dahrma S-a primit imprumut o suma de bani pentru care s-a ipotecat un apartament in favoarea celui care a imprumutat banii (contract de garantie imobiliara cu titlu ... (vezi toată discuția)
Are revocarea pauliana a unui act de v-c efecte executorii sau doar constata inopozabilitatea? catinf catinf Are revocarea pauliana a unui act de v-c efecte executorii sau doar constata inopozabilitatea? Va rog sa raportati raspunsul la urmatorul caz ... (vezi toată discuția)
Executare silita. irevecobila. se mai poate prescrie demyco79 demyco79 Daca dupa un proces mi s-a spus ceea ce relatat mai jos, mai am vreo sansa sa scap de aceasta, gen prescriere dupa o anumita perioada de timp, sau o sa ma ... (vezi toată discuția)