avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Posibila evaziune fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Posibila evaziune fiscala

Buna ziua,

Am un prieten apropiat care se confrunta cu o problema delicata. In urma cu cativa ani a fost pus sa semneze niste acte pentru o firma din Buzau prin care era numit administrator al acesteia in schimbul unei sume de bani.
Persoana in cauza nu avea la vremea respectiva si nu are nici in prezent locuinta sau loc de munca, traind practic din mila celor din jur, asa ca a semnat actele fara prea multe intrebari, presat fiind de nevoile financiare, fara a stii ce responsabilitati si obligatii implica.
Acum cateva zile a primit o chemare de la ANAF - serviciu de colectare si executare silita persoane juridice cum ca trebuie sa se prezinte in termen de max 5 zile la AJFP BUZAU cu numeroase documente ale societatii comerciale la care se presupune ca este administrator despre care nu are nici un fel de cunostinta.
Care ar fi pasii de urmat pentru solutionarea problemei?
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:13, 19 August 2016
Daca are cunostinta despre codul de inregistrare al firmei poate afla informatii despre firma de pe site-ul ministerului de finante
[ link extern ]
Cel mai probabil firma a fost infiintata in scopul evaziunii fiscale iar acum este posibil sa traga ponoasele acceptarii functiei de "administrator".
Ar fi recomandat sa mearga insotit de o persoana specializata (avocat) pentru a lua la cunostinta despre problemele firmei. Dar cum se afla intr-o situatie precara este putin probabil sa isi permita un avocat. Sa mearga si sa vada despre ce este vorba si apoi sa ia o hotarare functie de ce afla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi false cristiff cristiff cine raspunde pt facturi inreg. in contrabilitate daca sunt date de la firme care functioneaza dar nu au fost eliberate de ei . (vezi toată discuția)
Obligatiile administratorului ADI.D ADI.D Buna ziua,am o mare problema,sotul meu a fost administrator la o firma a unui prietem care avea inchiriat un spatiu de la primarie.Ptr ca nu se putea face o ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu de la administrator si actionarii giuseppe07 giuseppe07 Cum pot sa imi recuperez un prejudiciu financiar de la adminstratorul si actionarii care au produs prejudiciul.? Actionarii firmei X au vindut partile ... (vezi toată discuția)