avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua. Pe data de 23 mai am nascut si voi fi in postnatal pana pe 6 septembrie. Contractul de munca imi expira pe 31 august, iar astazi am luat un post de suplinitor pe o perioada de 1 an. Intrebarea mea este daca mi se pune vechime in munca acest an in care voi fi in CCC, dat fiind faptul ca am luat acest post si daca ma pot intoarce mai devreme la munca (in semestrul 2)? O alta intrebare ar fi daca mai beneficiez de cele 6 zile de postnatal de la 1 septembrie 2016 pana la 6 septembrie? Multumesc! Imi este teama ca nu mi se va face contract de munca daca sunt in postnatal.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:44, 20 August 2016
1. Beneficiati de concediul postnatal pana se termina cele 126 de zile de concediu de maternitate.

2. Vi se poate face angajarea cu 1 septembrie si pana pe 6 septembrie veti fi pontata in concediu postnatal dupa care incepeti activitatea.

3. Dupa ce se termina concediul de maternitate puteti intra in CCC.

4. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 22
...

(2) Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate, si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoasterea diplomelor si calificarilor profesionale pentru profesiile reglementate din Romania, cu modificarile si completarile ulterioare.

5. Este posibil sa nu vi se incheie contract individual de munca (CIM) fiind in concediu postnatal si apoi veti fi in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie maternitate 00Monica42 00Monica42 Am o nelamurire cu privire la indemnizatia de maternitate. Eu urmeaza sa nasc in luna August 2016. Din 01.01.2015 pana la 30.09.2015. am lucrat la banca. Din ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa ccc tyna1985 tyna1985 am lucrat ca si suplinitor calificat in invatamant din septembrie 2007 pana in noiembrie 2010, fara intreruperi in cartea de munca. in decembrie 2010 am nascut ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca inceteaza in timpul concediului postnatal. voi beneficia de indemnizatie pentru ccc? sandastoica sandastoica Buna ziua! Din septembrie 2011 am lucrat ca profesoara de limba si literatura romana la un grup scolar dupa absolvirea studiilor de master; luna aceasta am ... (vezi toată discuția)