avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita girant, debitor cu venituri și bunuri
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita girant, debitor cu venituri și bunuri

Buna seara. In urma cu 4 ani m-am pus girant la o cunostinta la un credit pe 5 ani. Aceasta persoana nu a mai platit rata la banca de un an de zile, prin urmare a ramas cu datorii, iar pt a se recupera aceste datorii au intervenit recuperatorii. Acestia din urma au spus ca ma vor penaliza si pe mine cu oprire pe salar ceea ce nu mi se pare ok din moment ce persoana care a luat creditul lucreaza, are salar si in plus are si bunuri pe numele lui( casa in care locuieste si masina). Ce pot face sa nu trebuiasca sa platesc si eu?.......Multumesc......O seara buna.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:54, 21 August 2016
Din ceea ce inteleg, dvs. sunteti codebitor in contractul de credit. Avand in vedere ca v-ati obligat in solidar cu imprumutatul la restituirea imprumutului, creditorul se poate indrepta impotriva patrimoniului dvs. pentru recuperarea creantei.Problema care se pune este cuantumul creantei pt care va poate executa, avand in vedere ca, se pare, creanta a fost cesionata.
@AlinaCsillik (in ipoteza in care dvs. sunteti trecuta in contract in calitate de girant fideiusor, si nu in calitate de codebitor), primul lucru care trebuie facut este sa cititi contractul sa vedeti daca ati renuntat la beneficiul de discutiune. Daca ati renuntat (si, este foarte probabil) atunci creditorul va poate urmari silit pe dvs. chiar si inaintea debitorului principal.
Insa, chiar si asa, cauza nu este pierduta, in sensul in care legea va permite ca dupa ce achitati datoria debitorului principal sa va subrogati in drepturile creditorului si sa il urmariti dvs. silit pe debitorul principal, recuperandu-va astfel sumele platite si cheltuielile.
Aveti dreptul de a formula conteastatie la executare si sa formulati aparari daca stiti ca debitorul realizeaza venituri si are bunuri in proprietate.
Ar fi bine sa apelati la avocat pentru poate sa fie destul de tehnic procesul si sa nu stiti sa formulati apararile.
Deocamdata nu va ramane decat sa asteptati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort anii anii sotul meu,inainte de a ne casatori, a facut un credit ipotecar pe 25 ani in ron pt. apartamentul in care locuim.acum suntem casatoriti si am facut o ... (vezi toată discuția)
Am girat un credit iar acum banca imi cere executarea, ce pot face? daewoo daewoo La inceputul anului 2009 am girat o colega ptr contractarea unui credit la banca \"Bancpost\".In data de 11.11.2009 am primit prin posta o somatie de executare ... (vezi toată discuția)
O persoană pe care am girat-o ,,a uitat'' să-și mai plătească ratele. cum îmi pot recupera suma de bani care mi-a fost poprită? mihaivoda mihaivoda am fost girant la o persoana care apoi ,,auitat,,,sa isi mai plateasca ratele la car si am fost executat silit...cum imi pot-legal-recupera suma de banii ce ... (vezi toată discuția)