Buna ziua!M-am intors la locul de munca dupa perioada de 2 ani de concediu crestere copil(dupa 1 an si 11luni ,mai exact).Nu am primit acelasi post si nici unul cu un salariu echivalent celui de dinainte desi contractul colectiv de munca prevede aceste lucruri.Mai exact scrie ca persoana care se intoarce din concediu crestere copil trebuie sa primeasca acelasi post sau unul cu un salariu echivalent si ca nu poate fi concediata timp de sase luni.Nu este specificata perioada in care respectiva persoana trebuie sa primeasca acel salariu.Dupa ce perioada ar putea angajatorul sa modifice salariul?O luna,doua?Probabil asta vrea sa faca in cazul meu,pentru ca nu prea a fost comunicativ cu mine.Daca in perioada asta de o luna in care tatal sta cu copilul pana la doi ani mama decide sa demisioneze mai are tatal dreptul la concediu crestere copil pana la finalul perioadei sau trebuie sa se intoarca la locul de munca?Care este procedura in acest caz?Multumesc!
Salariul se acorda de la data revenirii din CCC. In cazul dvs., salariul pentru locul de munca echivalent trebuie sa fie cel putin egal cu salariul avut dinainte de intrarea in CCC.
Da asa ar trebui sa fie, dar doar pentru prima luna de la intoarcerea mea la locul de munca.Banuiesc ca angajatorului nu ii convine sa acorde un salaiu mult mai mare pentru un loc de munca platit mai putin.As vrea sa stiu dupa ce perioada imi poate modifica salariul?
1.Salariul nu se poate modifica fara un act aditional la contractul individual de munca (CIM), act ce trebuie semnat si de dvs.
2. Daca angajatorul procedeaza altfel faceti mai intai o sesizare la ITM si, daca nu se rezolva, actionati angajatorul in judecata la Tribunalul din judetul dvs.
Este obligat prin lege sa vi-l acorde, intrucat asta inseamna loc de munca echivalent.
Legea nu precede un astfel de termen. Salariul la revenire se modifica in baza legii, dupa revenirea efectiva se modifica numai cu acordul partilor, exceptand situatiile in care modificarea opereaza in baza legii.