avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... reintegrare la locul de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

reintegrare la locul de munca

Buna ziua!M-am intors la locul de munca dupa perioada de 2 ani de concediu crestere copil(dupa 1 an si 11luni ,mai exact).Nu am primit acelasi post si nici unul cu un salariu echivalent celui de dinainte desi contractul colectiv de munca prevede aceste lucruri.Mai exact scrie ca persoana care se intoarce din concediu crestere copil trebuie sa primeasca acelasi post sau unul cu un salariu echivalent si ca nu poate fi concediata timp de sase luni.Nu este specificata perioada in care respectiva persoana trebuie sa primeasca acel salariu.Dupa ce perioada ar putea angajatorul sa modifice salariul?O luna,doua?Probabil asta vrea sa faca in cazul meu,pentru ca nu prea a fost comunicativ cu mine.Daca in perioada asta de o luna in care tatal sta cu copilul pana la doi ani mama decide sa demisioneze mai are tatal dreptul la concediu crestere copil pana la finalul perioadei sau trebuie sa se intoarca la locul de munca?Care este procedura in acest caz?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:53, 22 August 2016
1. Tatal are dreptul la concediu crestere copil (CCC) indiferent daca dvs. mai lucrati sau nu.

2. Pentru problemele pe care dvs. le aveti cu angajatorul va recomand sa va adresati ITM.
Salariul se acorda de la data revenirii din CCC. In cazul dvs., salariul pentru locul de munca echivalent trebuie sa fie cel putin egal cu salariul avut dinainte de intrarea in CCC.
Da asa ar trebui sa fie, dar doar pentru prima luna de la intoarcerea mea la locul de munca.Banuiesc ca angajatorului nu ii convine sa acorde un salaiu mult mai mare pentru un loc de munca platit mai putin.As vrea sa stiu dupa ce perioada imi poate modifica salariul?
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2016
alinailie, utilizator
1.Salariul nu se poate modifica fara un act aditional la contractul individual de munca (CIM), act ce trebuie semnat si de dvs.

2. Daca angajatorul procedeaza altfel faceti mai intai o sesizare la ITM si, daca nu se rezolva, actionati angajatorul in judecata la Tribunalul din judetul dvs.
@ alinailie

Este obligat prin lege sa vi-l acorde, intrucat asta inseamna loc de munca echivalent.

Legea nu precede un astfel de termen. Salariul la revenire se modifica in baza legii, dupa revenirea efectiva se modifica numai cu acordul partilor, exceptand situatiile in care modificarea opereaza in baza legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare la locul de munca alinailie alinailie Buna ziua!M-am intors la locul de munca dupa perioada de 2 ani de concediu crestere copil(dupa 1 an si 11luni ,mai exact).Nu am primit acelasi post si nici ... (vezi toată discuția)
Concedierea unei mamici al carei sot este in concediu de crestere si ingrijire copil in varsta de pana la 2 ani. sanghe2100 sanghe2100 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa in clarificarea urmatoarelor aspecte: 1. In cazul in care o doamna se intoarce la serviciu imediat dupa concediul de ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la serviciu din ccc 1 an ioanab12 ioanab12 Buna ziua. In ianuarie 2015 trebuie sa ma intorc la serviciu din CCC 1 an. Zilele trecute am fost chemata la serviciu si mi s-a spus ca nu ma pot primi inapoi ... (vezi toată discuția)