avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintegrare la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintegrare la locul de munca

Buna ziua!M-am intors la locul de munca dupa perioada de 2 ani de concediu crestere copil(dupa 1 an si 11luni ,mai exact).Nu am primit acelasi post si nici unul cu un salariu echivalent celui de dinainte desi contractul colectiv de munca prevede aceste lucruri.Mai exact scrie ca persoana care se intoarce din concediu crestere copil trebuie sa primeasca acelasi post sau unul cu un salariu echivalent si ca nu poate fi concediata timp de sase luni.Nu este specificata perioada in care respectiva persoana trebuie sa primeasca acel salariu.Dupa ce perioada ar putea angajatorul sa modifice salariul?O luna,doua?Probabil asta vrea sa faca in cazul meu,pentru ca nu prea a fost comunicativ cu mine.Daca in perioada asta de o luna in care tatal sta cu copilul pana la doi ani mama decide sa demisioneze mai are tatal dreptul la concediu crestere copil pana la finalul perioadei sau trebuie sa se intoarca la locul de munca?Care este procedura in acest caz?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:13, 1 Septembrie 2016
1. - Pentru nerespectarea prevedrilor din Codul muncii si din Contractul colectiv de munca faceti o sesizare la ITM.
- Veti primi un raspuns in scris cu cele constatate si masurile luate.

2. Tatal va beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) indiferent daca in acea luna dvs. mai lucrati sau nu.
@ alinailie

Incercati sa nu mai deschideti mai multe topicuri cu aceleasi subiect, intrucat este o incalcare a regulamentului de post are. Pentru a se evita stergerea lor, price nelamurire legata de problema dvs o postati in topicul deschis in sectiunea Somaj, unde ati primit raspunsuri. Acest topic va fi inchis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare la locul de munca alinailie alinailie Buna ziua!M-am intors la locul de munca dupa perioada de 2 ani de concediu crestere copil(dupa 1 an si 11luni ,mai exact).Nu am primit acelasi post si nici ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din concediu ingrijire copil voda.anca voda.anca Buna ziua, In luna august 2012 se finalizeaza concediul de ingrijire copil. As vrea sa stiu daca la intoarcerea mea la locul de munca se vor pastra functia ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic anca13 anca13 buna ziua. o persoana aflata in CIC, doreste sa revina la serviciu. angajatorul este obligat sa o primeasca? exista o perioada minima de timp in care ... (vezi toată discuția)