avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... vreau sa ma angajez dar sunt in cic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

vreau sa ma angajez dar sunt in cic

buna ziua. am o problema - cred eu. sunt in cic pana la data de 9 nov 2016 - mi s-a oferit un job cu incepere in 2 saptamani si pe care nu vreau sa-l ratez. intentia mea este sa solicit si stimulentul pt ca prind cateva zile peste cele 60 - si as beneficia de acest stimulent pana cand ar face copilul 3 ani. insa problema este la FOSTELE locuri de munca - eu am avut 2 job-uri part time - unde mi s-au cumulat slariile si asa am obtinut o indemnizatie decenta de 1080 lei. acum insa nu dau de una dintre firme (cea care era secundara ) deci nu am cum sa aduc acea "incetare de suspendare a activitatii si reluarea muncii". ideea e ca nu stiu sigur daca imi trebuiesc deciziile de la ambele locuri de munca...sau daca este suficient doar de la cei principali....in caz ca am nevoie de amele - iar eu nu am cum sa dau de nimeni - pt ca nimeni nu mai e de gasit - ce pot face ? va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2016
aureliaalexe, utilizator
Cel mai recent răspuns: aureliaalexe , utilizator 11:54, 22 August 2016
1. Nu e nevoie sa reluati activitatea la toate fostele locuri de munca ci la oricare alt loc de munca chira si unul separat de fostele locuri de munca de la care ati intrat in concediu crestere copil (CCC).

2. - Astfel veti beneficia de stimulentul de insertie pana va implini copilul 3 ani.
- Atentie, insa, trebuie sa reluati activitatea cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani.
- Ar fi bine sa incheiati noul contract individual de munca (CIM) cu data de 1 septembrie si apoi sa depuneti actele pentru stimulentul de insertie.
aureliaalexe a scris:
...nu stiu daca sunt un caz izolat - inainte de intrarea in cic - aveam 2 job-uri - acum pt a-mi relua activitatea , am nevoie de 2 decizii de incetare a suspendarii? si de la firma principala si de la cea secundara? (eram angajata part time la cea principala cu 6 ore si p.t la secundara cu 4 ore) - problema mea este ca de la angajatorul principal - pot lua acea decizie - dar de la al doilea - nu am cum - pt ca nu mai gasesc pe nimeni - nu mai raspunde nimeni la telefon, dnele contabile mi-au raspuns ca nu mai lucreaza pt acea firma - eu nu am de unde sa duc si a doua decizie -(daca e necesara siaceasta ) - pt ca altfel cred, ca nu pot solicita stimulentul - pt ca revin mai devreme cu min.60 zile - si pot beneficia de acel stimulent pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului.


1. Ati mai intrebat acelasi lucru si in interventia de mai sus.

2. Cititi raspunsul dat de mine si va lamuriti cum trebuie sa procedati.
OK. MULTUMESC FRUMOS -. DECI POT DUCE LA DGSPAC - DOAR DECIZIA DE INCETARE A SUSPENDARII POSTULUI SI REINCEPEREA ACTIVITATII - DE LA UN SINGUR LOC DE MUNCA. IAR DE LA CEALALTA FIRMA UNDE APAR IN CIC - (UNDE NU POT GASI PE NIMENI) - SE SUSPENDA AUTOMAT?
1. Actele le duceti la Primarie sau la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS).

2. Pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie doar sa duceti dovada ca ati reluat activitatea, indiferent la ce loc de munca.

3. - Faptul ca la cealalta firma unde apareti in CCC si aveti deja CIM suspendat pentru a intra in CCC nu vi se inceteaza CIM nu are nici o relevanta pentru a beneficia de stimulentul de insertie.
- Puteti incerca la ITM daca va poate ajuta sa dati de urma angajatorului pentru a rezolva si aceasta problema.
va multumesc pt raspuns. am sa anunt si aici -cum s-a rezolvat problema - poate cineva va mai intampina vreodata aceasta dilema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa ma intorc din ccc mai devreme la serviciu dorisk dorisk Buna ziua,sunt in concediu crestere copil pentru 2 ani,copilul meu are 8 luni,deci mai am un an si un pic de concediu, doresc sa-mi caut un job mai bun iar ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca dupa ccc victoriagirjealiu victoriagirjealiu Buna ziua.as dori sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul in care mi s-a oferit un job care imi convine,dar sunt inca in concediu de crestere copil de pana la ... (vezi toată discuția)
Ccc sau stimulent de insertie? hgabi hgabi Daca vreau sa ma intorc la serviciu , desi sunt in CCC, am inteles ca pot beneficia de un stimulent de insertie in munca inainte de implinirea varstei de 1 an, ... (vezi toată discuția)