avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas

Buna. În iunie am terminat masterul - 5 ani am studiat la buget. În iulie a murit tata în urma unui accident de muncă. Aş dori să mă înscriu la un alt master acum în septembrie. Pot beneficia de pensie de urmaş dacă sunt la al doilea master şi aş dori să urmez studiile ca învăţământ la distanţă? Cum se calculează pensia în cazul acesta?
Mulţumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: eusimama , utilizator 00:35, 22 August 2016
1. Legea 263/2010 privinc sistemul unitar de pensii publice spune ca puteti beneficia de pensie de urmas daca continuati studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani.

2. Nu se precizeaza nicaieri despre ce forma de invatamant este vorba: la zi, la distanta, seral etc.

3. - Va prezentati la Casa de Pensii cu actele necesare si cu adeverinta de la institutia de invatamant ca urmati cursurile respective.
- Actele necesare le gasiti pe site-ul Casei de Pensii de care apartineti sau pe:
[ link extern ]
[ link extern ]
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas Didina Benga Didina Benga Buna ziua, Un tanar, poate beneficia de pensie de urmas pana la varsta de 26 ani, in conditiile in care a absolvit cursurile ASE (3 ani) plus un master si ... (vezi toată discuția)
Pensie militara de urmas vioalex8 vioalex8 Buna seara! Va rog frumos, am si eu o nelamurire, daca ma puteti ajuta: Primesc o pensie militara de urmas, iar de curand am terminat facultatea.Problema este ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas Romario1994 Romario1994 Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu o pensie de urmas. Beneficiez de o pensie de urmas, sunt student la facultate la zi. dar o sa ma transfer la fara ... (vezi toată discuția)