avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEcizia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEcizia

Buna,ziua .Nasul meu locuieste in Ungaria si acum ar trebui sa primeasca decizia de la casa de pensii.Ce trebuie sa faca daca are si aici carte de munca.Ce are nevoie sa depuna unde trebuie sa incepe.Ce acte trebuie sa preda si unde??,pentru a primi decizia??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:19, 22 August 2009
In primul rand ar trebui sa se spuna unde anume doreste sa-si depuna dosarul de pensionare ... in Romania sau in Ungaria ?
In al doilea rand, în vederea depunerii cererii, persoana interesată trebuie să indice informaţii referitoare la faptul că a realizat perioade de asigurare sau echivalente, atât în România, cât şi în alte state membre.
In al treilea rand, daca isi va depune dosarul in Romania, solicitantul depune la casa teritorială de pensii cererea referitoare la stabilirea drepturilor de pensie ca urmare a desfăşurării activităţii profesionale pe teritoriul mai multor state membre, împreună cu documente de identitate şi acte referitoare la cariera de asigurat şi va completa formularul E 207 RO.
Casa teritorială de pensii din România transmite cererea şi documentele organismului de legătură din Statul membru în care persoana a fost asigurată ultima oară, împreună cu formularul E 001 RO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie din romania elinor9999 elinor9999 In 1987 am plecat legal din tara in Germania.Am lucrat in Ro 17 ani.Acum am 64 de ani si doresc sa-mi pun dosarul de pensie,dar nu stiu cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)
Contact de munca in italia carare gianina carare gianina buna seara ma numesc gianina si muncesc de 2 ani in italia cu contact de munca de 4 ore in meseria de badanta , contactul este inregistrat la inps in ... (vezi toată discuția)
Pensie din cipru? tzutzu_iacob tzutzu_iacob sotia mea a lucrat in cipru, larnaca, timp de 5 ani in prioada1999-2004, la o fabrica de croitorie. fabrica s-a inchis in 2004. cat timp a lucrat acolo a ... (vezi toată discuția)