avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare bani angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare bani angajator

Buna ziua,
Am depus actele pentru cresterea copilului pe 1 august,tot atunci am incetat contractul conform CM.In ultimile doua luni am fost in medical.Problema este ca pe ultima luna de medical nu am primit banii pe motiv ca nu are si o sa imi dea in cateva zile (trebuia normal pe 1 august sa ii primesc ).Acum nu vrea sa mai imi dea banii.
Care este procedura pentru recuperare si ce sanse am?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 22 August 2016
Aveti urmatoarele posibilitati:
- sesizarea ITM-ului, cu mentiunea ca inspectorii de munca nu-l pot obliga pe angajator Sa VA achite salariul restant

- promovarea unei actiuni in instanta in termen de cel mult 3 ani de cand trebuia sa vi se achite salariul. Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.

- puteti apela la mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am lucrat timp de 3 ani la o firma pe data de 2 octombrie mi-am dat demisia Eli 64 Eli 64 Lucram cu program part time la aceasta firma, problema a fost ca sotul meu are probleme mari de sanatate eu fiindui asistent personal pt ca el are handicap gr ... (vezi toată discuția)
Bunus dupa demisie alexandru1206 alexandru1206 Buna ziua, In urma demisiei de la locul de munca am primit pe data de 10 luna urmatoare salariul aferent plus banii pe zilele de concediu si o parte din ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, lucrez pe comunitate din februarie la un angajator ... all3x@ndra all3x@ndra Bună ziua, lucrez pe comunitate din februarie la un angajator roman . Pana în luna august plata salariilor a fost in regula. Din septembrie nu mi a mai dat ... (vezi toată discuția)