avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achitarea comisionului catre o agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achitarea comisionului catre o agentie imobiliara

Buna ziua,
Am procurat un apartament prin intermediul unei agentii imobiliare, nu s-a cerut semnarea contractului de vizionare.
Dupa ce am acceptat acest apartament am semnat cu agentia un contract de comision si dupa semnarea contractului de vanzare cumparare am primit si semnat factura pentru serviciile prestate conform contractului, urma ca sa achit comisionul prin transfer bancar.
Ulterior am indentificat ca in contract de comision este indicat apartamentul nr. 13 de la etajul 2, dar de fapt am cumparat apartamentul nr. 20 de la etajul 3.
Mai are dreptul legal agentia sa pretinda sa le achit comisionul?
Cel mai recent răspuns: ContSters344547 , utilizator 09:39, 23 August 2016
Pe contract sunt trecute datele dvs de identificare: nume, cnp?

Faptul ca au trecut alt imobil reprezinta o eroare materiala...Inteleg ca totusi v-au oferit consultanta in achizitionarea imobilului. Dupa parerea mea trebuie sa le achitati comisionul.
Eu cred ca nu trebuie sa achitati daca ati cumparat alt apartament decat cel inscris in contractul de vizionare. Cel putin nu au cum sa va oblige neavand probe.
In baza facturii nu ar putea sa ma oblige?
Din ce stiu proprietarul a achit comisionul.
Daca pe factura apare alt apartament decat cel cumparat de dvs puteti refuza plata.Dar proprietarul poate confirma ca ati fost cu agentul imobiliar si ati vizionat apartamentul cumparat ulterior. La o adica poate fi martor in favoarea agentiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vizionare apartament ContSters153565 ContSters153565 Buna, ma numesc Nadia ,de curand am cumparat un apartament an decembrie mai precis iar azi a primit mama un telefon de la o agentie ca o da an instanta ca nu a ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de agentia imobiliara nagyemilia nagyemilia Buna seara! Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea problema: Am contactat o agentie imobiliara in vederea achizitionarii unui imobil , am semnat un ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de contract de intermediere cumparare artstma artstma Buna ziua, am si eu o intrebare legata de titlul subiectului, insa inainte sa va povestesc putin cum am ajuns aici. Acu 2 luni am semnat un contract de ... (vezi toată discuția)