avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Crestere copil in Germania
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Crestere copil in Germania

Buna ziua!
Sunt in concediu crestere copil in Romania ( copil 6 luni ), primesc indemnizație si alocație aici si intentionez sa plec in Germania. In condițiile in care eu si sotul meu lucram legal in Germania este posibil sa primesc de in continuare alocație si indemnizatie din România? Este vreo posibilitate in care sa nu lucrez in Germania si sa primesc de la statul german indemnizație si alocație pentru copil, renunțând bineînțeles la cele din Romania?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:39, 22 August 2016
Daca plecati in Germania nu veti mai beneficia de indemnizatia pentru CCC din Romania, intrucat nu mai indepliniti toate conditiile prevazute de art.12 din OUG 111/2010 - locuieste in Romania impreuna cu copilul pentru care a solicitat drepturile.

In acest caz, plata indemnizatiei se suspenda, conform art.16 alin.2 lit.h din OUG 111/2010.

Daca unul din parinti lucreaza in Germania atunci se poate solicita de la autoritatile germane alocatia europeana pentru copil.
Ultima modificare: Luni, 22 August 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil și alocație la plecare din românia miha_r miha_r Bună ziua, începând cu luna decembrie beneficiez de indemnizația de creștere copil, în baza modificării legii care permite acum a se tine cont de ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatiei catre statul romän ContSters116232 ContSters116232 Buna ziua, referitor la aceasta lege 1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor: Art. 12 (1) Drepturile ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie banuciprian banuciprian eu lucru in germani,a venit sotia si copilu si am facut amelding, si miam schimbat stoia clase la lucru la mine se taie indemnizatia din romania (vezi toată discuția)