avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii

X este administratorul unic al unei societati si in acelasi timp incadrat cu C.I.M pe durata nederminata la aceeasi societate.La un moment dat societatea nu mai desfasoara activitate (dar nu este suspendata la Registrul Comertului), X isi inceteaza contractrul de munca si intra in somaj( el fiind singurul angajat la momentul acela).Perioada de somaj a expirat de un an de zile. Se poate reangaja X cu C.I.M. la societatea al carei administrator este, avand in vedere ca societatea nu are activitate si nu mai are alti angajati?
Cel mai recent răspuns: gubernate , utilizator 13:07, 23 August 2016
Se poate reangaja dar daca firma nu are activitate din ce sursa va primi salariul prevazut in contractul individual de munca (CIM)?
Nu exista un impediment legal la angajare,dar care sunt sursele de plata a salariului,contributii CAS si CASS?
salariul si contrubutiile vor fi suportate de el (creditare firma), ideea este sa-si pastreze calitatea de asigurat
Poate face asa ceva , sa crediteze societatea.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reangajarea mamelor pe pfa suspendat ralucata ralucata Buna ziua! Daca avem un PFA cu activitatea suspendata, care a avut la un moment dat o angajata ce a iesit in concediu de crestere a copilului, la incheierea ... (vezi toată discuția)
Cum pastrez somajul pana la terminarea acestuia? AnastasiuLaura AnastasiuLaura Mentionez ca am fost data afara din societate pe motive de reducere a cheltuielilor firmei (ceea ce este o mare minciuna). Am intrat in somaj si am dat firma ... (vezi toată discuția)
Angajare someri eladaeleonora eladaeleonora Buna seara, Sunt administratorul unei firme de productie cu 5 angajati. Din lipsa de comenzi am trimis angajatii in somaj acum o luna.Intre timp am obtinut ... (vezi toată discuția)