avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reangajarea mamelor pe PFA suspendat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reangajarea mamelor pe PFA suspendat

Buna ziua!
Daca avem un PFA cu activitatea suspendata, care a avut la un moment dat o angajata ce a iesit in concediu de crestere a copilului, la incheierea acestuia PFA-ul e obligat sa o reangajeze desi nu mai are activitate practic? Sau sa-i plateasca salarii compensatorii?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 6 Septembrie 2016
I se inceteaza contractul individual de munca cu art. 56 (1), lit. a) din Codul muncii si va putea beneficia de indemnizatie de somaj.
@ ralucata

Nu aveti cum s-o angajati, avand in vedere ca PFA-ul este suspendat .

Ii puteti inceta c.i.m. in baza art.65 C.mun. - activitatea PFA-ul este suspendata si PFA-ul nu este persoana juridica.

Obligatia de plata a salariilor compensatorii trebuie sa fie mentionata in c.i.m., in regulamentul intern al societatii sau in contractul colectiv de munca aplicabil.

In lipsa unor astfel de prevederi , nu sunteti obligat sa-i acordati salarii compensatorii.
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post - salarii compensatorii florinbele florinbele Buna ziua, La ora actuala in caz de restructurare post individuala nu colectiva ce obligatii are angajatorul vis-a-vis de plata salariilor compensatorii ? ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din cic la firma in faliment antonia_m09 antonia_m09 In momentul de fata o angajata se afla in conced.de ingrijire copil. In data de 10.01.2013 acesta implineste 2 ani. Firma la care a fost angajata este in ... (vezi toată discuția)
Restructurare post - salarii compensatorii sau somaj ? tudorg86 tudorg86 Buna ziua, Citez \\"Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot ... (vezi toată discuția)