avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical

Bună ziua.
As dori sa știu dacă concediul medical se considera vechime în munca și dacă se plătește contribuția la pensie. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:47, 22 August 2016
Concediul pentru incapacitate temporara (concediul medical) se considera perioada de activitate prestata.
va multumesc
1. Din indemnizatia pentru concediul medical se retine si se plateste contributia pentru pensie.

2. Ca urmare perioadele de concediu medical sunt stagii de cotizare la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical marinica71 marinica71 concediu medical platit cu 75% se considera vechime in munca sau se scade?multumesc! (vezi toată discuția)
Vechime in munca pentru pensie cmariav cmariav Buna ziua ! Din diverse alte raspunsuri , am inteles ca perioada concediului medical este stagiu de cotizare la pensie . Eu as dori sa stiu in plus, daca ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 622580 622580 Buna ziua, Eu m-am angajat prima oara in 1 octombrie 2015. Pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului trebuie sa am minim 1 an de zile ... (vezi toată discuția)