avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil este considerat vechime in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil este considerat vechime in specialitate

Buna ziua !
O. U. G 124/ 2011 concediu crestere copil este considerat vechime in specialitate pentru toate categoriile de personal indiferent de functie ?
Eu sunt economist la o institutie publica si mi se spune ca eu nu ma incadrez ,cu toate ca CCC este in perioada 2014-2015 -1 an .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:04, 22 August 2016
Incepand cu data de 01.01.2012, CCC este considerat vechime in specialitate si se is in considerate la drepturile acordate.

Legea este una pentru toti, indiferent de functia ocupata.
Perioada mentionata de dvs este considerata vechime in specialitate.
Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 22
...

(2) Perioada concediului pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate, si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoasterea diplomelor si calificarilor profesionale pentru profesiile reglementate din Romania, cu modificarile si completarile ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate iubire77 iubire77 Concediul de crestere a copilului se considera vechime in munca sau in specialitate ? (vezi toată discuția)
Concediul de crestere a copilului ContSters387629 ContSters387629 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca perioada concediului de crestere a copilului (2 ani) se ia in considerare la calcularea vechimii in specialitatea ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ElizaE ElizaE As dori sa aflu daca concediul de crestere copil se considera vechime in munca si specialitate in cazul meu, daca am avut contractul de munca incetat pe ... (vezi toată discuția)