avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu crestere copil

As dori sa aflu daca concediul de crestere copil se considera vechime in munca si specialitate in cazul meu, daca am avut contractul de munca incetat pe 31.08.2014 , iar eu am nascut pe 2 .09.2014?
Am fost preluata de CJAS si am primit si indemnizatie de crestere copil.
La actualul loc de munca nu stiu cei de la resurse umane cum sa interprezeze legea.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ElizaE , utilizator 23:29, 15 Ianuarie 2019
Indiferent de ce calitate ati avut inainte de intrarea in CCC, perioada concediului pentru creșterea copilului constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

art.22 alin.2 din OUG 111/2010 : Perioada concediului pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare.
Multumesc frumos!
Daca tot nu vor sa- mi recunoasca aceasta perioada ca vechime, unde ar trebui sa apelez?
Puteti deschide o actiune in instanta sau sa sesizati AJPIS/ITM.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de crestere a copilului ContSters387629 ContSters387629 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca perioada concediului de crestere a copilului (2 ani) se ia in considerare la calcularea vechimii in specialitatea ... (vezi toată discuția)
Dovada vechime in munca Adinarebeca5 Adinarebeca5 Am primit indemnizatie crestere copil 2 ani pe baza de venituri din agricultura..de unde scot o adeverinta pt acei 2 ani ca sunt vechime in munca?...itm-ul si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! lucrez la o companie din data de 19.06.2017, am fost ... Baam1995 Baam1995 Bună ziua! Lucrez la o companie din data de 19.06.2017, am fost în concediu creștere copil in 2019, si acum sunt iarăși în concediu crestere ... (vezi toată discuția)