avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dovada vechime in munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dovada vechime in munca

Am primit indemnizatie crestere copil 2 ani pe baza de venituri din agricultura..de unde scot o adeverinta pt acei 2 ani ca sunt vechime in munca?...itm-ul si cei de la agentia de inspectie sociala spun ca ei nu pot sa imi dea nicio adev. De unde arat eu ca am si acei 2 ani la vechime? Mulumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:52, 12 Octombrie 2017
ITM-ul nu are nicio legatura cu CCC, cei de la AJPIS trebuie sa va elibereze o adeverinta cu perioada in care ati fost in CCC.

OUG 111/2010
art.22
....
(2) Perioada concediului pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare.

Prin urmare, in baza legii , perioada respectiva constituie vechime in munca.
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul ani vechime Mina04 Mina04 Buna ziua , am lucrat pe pfi am ramas insarcinata si cand am reluat munca m-am intors pe cmi cei de la munca nu vor sa-mi calculeze si postnatalul pt ca am ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ElizaE ElizaE As dori sa aflu daca concediul de crestere copil se considera vechime in munca si specialitate in cazul meu, daca am avut contractul de munca incetat pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! lucrez la o companie din data de 19.06.2017, am fost ... Baam1995 Baam1995 Bună ziua! Lucrez la o companie din data de 19.06.2017, am fost în concediu creștere copil in 2019, si acum sunt iarăși în concediu crestere ... (vezi toată discuția)