avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de crestere a copilului

Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti daca perioada concediului de crestere a copilului (2 ani) se ia in considerare la calcularea vechimii in specialitatea studiilor. Daca da, a rog sa imi spuneti si actul normativ care prevede acest lucru.
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: ContSters387629 , utilizator 16:18, 19 Aprilie 2018
Despre ce perioada este vorba ?
2014-2016 si 2016-2018. Al doilea copil este nascut la 2 ani si 1 luna dupa primul
Cele doua perioade de CCC, constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare.

OUG 111/2010
art.22
...
(2) Perioada concediului pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare.
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in campul muncii bondarul77 bondarul77 BUNA ZIUA.as dori sa stiu daca se ia in calcul ca vechime in campul muncii si anii de crestere copil 1-3 ani cat si pana la 7 ani pentru copii cu grad de ... (vezi toată discuția)
Vechime Cei șapte ani de creștere a copilului cu handicap,se ia în considerare ca și contribuție,la vechime? (vezi toată discuția)
Vechime cci deduanca deduanca Buna ziua. Cei 2 (3) ani de CCI,se pun la vechime? Mulțumesc (vezi toată discuția)