avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata ore suplimentare

Cunoaste cineva o modalitate legala de intocmire a fomalitatilor de plata a unor angajati care fac ore suplimentare in fiecare zi insa din cauza prevederilor OUG 57/2015, acestea nu pot fi platite? Salariatii sunt incadrati cu norma de 8h/zi.
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 14:07, 23 August 2016
Temei legal este prevederea art 35 din Codul Muncii:
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Puteti face acel contract partial de munca cu 3 ore ,cumul pt angajatul portar,angajat cu cim de 8 ore(cumul la acelasi angajator), durata maxima legala a timpului de munca ce nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare,reglementata de Codul Muncii ,face referire la un singur contract,deci nu se aplica angajatilor cumularzi,nu incalcati legislatia muncii.
Problema este sa primiti aprobarea organului dvs ierarhic superior ,succes !
Ultima modificare: Marți, 23 August 2016
ContSters400311, utilizator
Mi-e teama ca totusi nu se poate.
Cel de-l doilea cim trebuie sa aiba ca obiect prestarea unei activitati diferite de cea de baza, deci nu il pot incadra tot ca portar.....
Totusi, legea nu prevede ca , cumulul sa se faca numai pe functii diferite
Daca medicilor,sector bugerar li se pot incheia cim uri cu timp partial pt garzi(aceesi activitate medicala)in cumul la functia de baza, in cadrul aceleasi unitati,extrapoland, in aceleasi conditii puteti incheia si dvs cimuri partiale pt portarii din unitate...
Atunci sa va deblocheze posturile vacante si sa organizati concurs,nici angajatii aceia nu pot sa presteze la nesfarsit ore suplimentare care sa fie interzis a se plati prin lege!
Incercati asa cum v-am spus anterior,nu vi se poate intampla nimic nici legea nu prevede o interdictie pt un cumul care sa acopere un post similar celui ocupat de angajatul cumulard.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp de lucru legal la stat cioncamihaela cioncamihaela daca lucrez la stat si nu au personal suficient pot sa mai primesc o jumatate de norma?mentionez ca am program de 7 ore (vezi toată discuția)
Urgent stelianarotaru stelianarotaru In discutiile cu colegii mei am ajuns sa punem in discutie daca legea cumulului de functii se poate aplica si la institutiile publice. Se poate ca un ... (vezi toată discuția)
Contracte individuale de munca pe perioada nedeterminata malenadiva malenadiva Bună ziua vă rog să mă ajutați în vederea înțelegerii cadrului legislativ privitor la următoarea situație. Sunt angajată ca profesor pentru ... (vezi toată discuția)