avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicare hotărâre judecatorească
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicare hotărâre judecatorească

Bună ziua,
Vă rog mult să mă ajutaţi cu lămurirea următorului aspect. Am avut un proces care s-a judecat pe fond. Am primit acasă comunicarea hotărârii, unde se preciza "cu apel în 30 de zile de la comunicare". Au trecut aproape două luni şi partea adversă nu a depus apel. Acum am citit pe un alt topic că "sunt frecvente situaţiile în care părţilor nu li se comunică hotărârea în acelaşi timp". Vă adresez rugămintea să-mi spuneţi, pentru situaţiile respective, de ce nu se face comunicarea în acelaşi timp, deci care ar fi motivele pentru care părţilor nu li s-ar comunica simultan hotărârea.
Vă mulţumesc mult
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 17:44, 23 August 2016
Buna ziua,
Aveti convingerea necomunicarii?
Va sfatuiesc sa mergeti la instanta de fond sa va legalizati sentinta
Poate partea adversa nu a vrut sa formuleze o cale de atac.
Atunci aflati daca s-a comunicat sau nu.
Există deseori situații de felul celei descrise de dvs, dar nu există o diferență de timp atât de mare. Cel mai bine este să mergeți să legalizați hotărârea, dar dacă s-a introdus apel nu veți putea face asta. O să aflați la instanță.
Va multumesc. Am trimis astazi prin posta solicitare de legalizare, deoarece domiciliez in celălalt capăt al ţării faţă de oraşul în care s-a judecat procesul. După ce am trimis am citit pe acest site că există posibilitatea ca să nu se fi trimis comunicarea şi m-am cam speriat. De aceea am întrebat dacă sunt anumite motive pentru care comunicarea nu se face simultam către toate părţile. Vă mulţumesc
Nu exista motive obiective sau legale ptr.care comunicarea nu se face simultan tuturor partilor din proces ,este o situatie de fapt pe care trebuie sa o luati ca atare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate face recurs? trandafir88 trandafir88 Buna ziua, Am deschis un proces pentru \"rezolutiune antecontract\". Pe fond am castigat. A fost depus pentru apel , insa acesta a fost \"anulat ca ... (vezi toată discuția)
In cat timp se face pronuntarea actului dupa un proces? daniela andor daniela andor buna!am avut un proces cu custodia copilului,am castigat procesul si vreau sa ma ajutati sa imi spuneti in cat timp dupa incheierea procesului voi primi ... (vezi toată discuția)
Hotarire nerecurata ioanandrei ioanandrei Va rog : Daca o HOTARIRE JUDECATOREASCA intr-un PROCES CIVIL , data in APEL si devenita DEFINITIVA , nu este RECURATA , ea , am inteles ca devine ... (vezi toată discuția)