avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se mai poate face recurs?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se mai poate face recurs?

Buna ziua,
Am deschis un proces pentru "rezolutiune antecontract". Pe fond am castigat. A fost depus pentru apel , insa acesta a fost "anulat ca netimbrat".
Intrebarile mele sunt:
1.Mai poate face partea adversa si recurs?
2.eu am de primit in urma acestui proces o anumita suma de bani. Pot incepe de acum executarea sau sunt obligata sa astept comunicarea apelului si apoi termenul prin care el poate depune de recurs.
3.Daca trebuie sa astept comunicarea ce pot face astfel incat aceasta sa vina mai rapid.
Multumesc frumos de ajutor.
Cel mai recent răspuns: trandafir88 , utilizator 21:53, 12 Noiembrie 2011
Nu se mai poate face recurs.
Mergeti si legalizati prima hotarare ( de fond) si investiti-o cu formula executorie.
trebuie sa asteptati ca hotararea sa devina irevocabila, asta inseamna ca trebuie sa expire termenul de recurs si partea adversa sa nu declare recurs
poate sa faca recurs.
dar pentru ca nu a timbrat recursul il respinge
ok, deci inteleg ca poate face si recurs.
ce pot face ca comunicarea hotararii de apel sa vina mai repede?
prima comunicare (cea de la fond) a sosit dupa 6 luni :(
Stimat forumist,

1. Recurs se poate face, dar dacă instanța de apel a constatat în mod corect netimbrarea, recursul se va respinge ca nefondat.

2. Fiind definitivă, decizia în apel se poate legaliza și învesti cu titlu executoriu, chiar dacă s-a declarat recurs, dar este necesar să fie motivată.

Dacă doriți să obțineți acești bani cât mai urgent, puteți face cererile de legalizare și învestire și să vorbiți cu cei de la arhivă, depunând cererea, și solicitând să nu plece dosarul la instanța superioară până când nu se rezolvă cererea dvs. Va fi nevoie să vă interesați des despre mersul dosarului, în acest caz.

Atenție, în speța dvs, în care ați câștigat la fond, instanța de apel va trimite dosarul la instanța de fond pentru realizarea învestirii. Cheltuielile de judecată se învestesc și în apel.

Totuși, având în vedere că este vorba numai despre cheltuieli de judecată, sfatul meu este să așteptați și eventualul recurs, atât pentru a le include și pe cele ocazionate cu acesta, cât și pentru că este suficient de complicată toată procedura pentru a merita învestirea în faza apelului.

Cu stimă.

Alte discuții în legătură

O lamurire, va rog... Georgian2all Georgian2all Buna ziua, am o nelamurire si va rog sa imi spuneti cum sa procedez in cazul meu. M-am judecat cu un BNP, pe fond am castigat, apoi BNP a facut apel, pe care ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani rovineta brutus01 brutus01 am castigat in instanta anularea procesului verbal pentru lipsa rovinietei ,sentinta este supusa recursului in termen de 15 zile.dupa trecerea acestei perioade ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata IAMANDI ION IAMANDI ION Buna ziua!Am castigat un proces si mi s-au aprobat cheltuieli de judecata.Partea adversa a facut recurs,am castigat si recursul si mi s-au aprobat iar ... (vezi toată discuția)